Aangepast bed voor dwarslaesiepatiënt Arie-Jan

Nieuws
Een blije familie Arie-Jan Lommers tijdens de prijsuitreiking
Een blije familie Arie-Jan Lommers tijdens de prijsuitreiking Foto: PR

REGIO- De Vriendenloop stond zaterdag op de planning in Archeon. Dit evenement is een initiatief van de Stichting Vrienden van Dichtbij en Alphen a/d Run. De opbrengst van dit evenement zou worden verdeeld over een aantal lokale goede doelen. Helaas bleek het vanwege de maatregelen rond het coronavirus niet mogelijk om het evenement doorgaan te laten vinden. Natuurlijk betreurde de organisatie dit, mede omdat de gekozen doelen een mooie bijdrage verdienen.

In het kader van “belofte maakt schuld” is de stichting met andere initiatieven aan de slag gegaan en op zaterdag was de afsluiting van dit eerste initiatief in Bistrobar t’ Leeuwtje in Noorden (gemeente Nieuwkoop). Middels een loterij is er voldoende geld opgehaald om het eerste doel te steunen en met trots deelt de stichting mee dat Arie-Jan Lommers een aangepast bed zal krijgen. Arie-Jan heeft een dwarslaesie opgelopen bij een verkeersongeval en heeft dit bed nodig om weer bij zijn gezin te kunnen leven. 

Nieuwe actie

Na de trekking was het direct tijd voor de kickoff van een nieuwe actie. In November is de start van de verkoop van banketletters en de opbrengst komt ten goede aan een nieuw doel. In samenwerking met de Mentelity Foundation wordt de 7-jarige Lizzie van der Bas uit Boskoop geholpen in het proces tot het verkrijgen van een speciale beenprothese. Daarmee kan zij zich volwaardiger ontwikkelen en zo letterlijk en figuurlijk grotere stappen kan maken in haar leven. Na de trekking ontving Lizzy de eerste banketletter. Naast deze actie zet de stichting ook in op de actie“ Koop een stoel voor het goede doel” . Op deze wijze hoopt de stichting op korte termijn voldoende geld op te halen om de prothese voor Lizzie te kunnen bekostigen.

Derde doel

Gelijktijdig is er ook aandacht voor het derde doel dat op het programma staat. De vrijwilligers en bezoekers van het SamenHuis in Alphen a/d Rijn worden volgens de organisatie getrakteerd op een gezellige en verbindende dag.

In overleg met Archeon heeft de stichting besloten om de Vriendenloop te verplaatsen naar zaterdag 14 mei 2022.

Websites

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina van de Stichting Vrienden van Dichtbij en op de websites

www.vriendenvandichtbij.nl, 

www.mentelityfoundation.org

en www.samenhuis.org.