Het wijzigingsdocument van de Omgevingsvisie Kaag en Braassem ligt ter inzage

Nieuws
In het wijzigingsdocument van de Omgevingsvisie Kaag en Braassem kunnen inwoners  wijzigingen aangeven van bestemmingsplannen.
In het wijzigingsdocument van de Omgevingsvisie Kaag en Braassem kunnen inwoners wijzigingen aangeven van bestemmingsplannen. Foto: ter illustratie uit archief

KAAG EN BRAASSEM- De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft vorig jaar oktober de eerste Omgevingsvisie van de gemeente vastgesteld. Hierin is vastgelegd hoe de gemeente zich wil ontwikkelen en is beschreven hoe zij gezamenlijk de opgaven en doelen wil aanpakken. Bij die vaststelling is besloten om het document nog op een aantal onderwerpen concreter te maken. In het afgelopen jaar is dit gebeurd en nu liggen de wijzigingen van de Omgevingsvisie ter inzage, in één wijzigingsdocument.

In dit wijzigingsdocument is te lezen wat de voorstellen zijn om te wijzigen in de oorspronkelijke Omgevingsvisie. In dit overzicht staat waar de voorgestelde wijzigingen vandaan komen en waarom aanpassingen nodig zouden zijn.

Het wijzigingsdocument van de Omgevingsvisie ligt tot woensdag 10 november ter inzage. Dit document is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer: NL.IMRO.1884.OMGEVINGSVISIEKB2-ONT1. De eerder vastgestelde Omgevingsvisie is ook te vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de aparte website: omgevingsvisie Kaag en Braassem.

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan eenieder een zienswijze ten aanzien van het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad. Deze is schriftelijk in te dienen, of via de website van de gemeente. In de Omgevingsvisie is het grote oppervlakte van de gemeente opgedeeld in een aantal gebiedstypen: De kernen, het buitengebied, de bedrijventerreinen en het glastuinbouwgebied. Elk gebied heeft zijn eigen kernwaarden en uitgangspunten. Een verdere uitwerking van deze gebiedstypen wordt als bijlage aan de Omgevingsvisie toegevoegd. Deze geven meer inzicht in de uitgangspunten en activiteiten per gebied. In de programma’s van een gebied staat welke activiteiten wel of niet zijn toegestaan en hoe de gemeente wil sturen bij ontwikkelingen. Concreet betekent dat er inzichtelijk is welke activiteiten wel of niet kunnen zijn in een bepaald gebied. Dat kan helpen bij het ontwikkelen van een initiatief. Bijvoorbeeld: het organiseren van evenementen, rekening houdend met verschillende groottes en kernwaarden per gebied; Welke (neven)activiteiten kunnen agrariërs ontplooien; Hoe sturen we bij de ontwikkeling van (nieuwe) bedrijventerreinen?

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda