Workshop voor werkzoekenden in Alphen

Nieuws
Tijdens de workshop staat het stellen van vragen centraal.
Tijdens de workshop staat het stellen van vragen centraal. Foto: Stichting WerkVinden Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN- In de bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn is op 13 oktober een workshop over de zeven vaakst gestelde sollicitatievragen. Stichting WerkVinden Alphen is de organisatie achter de workshop. Zij helpen werkzoekenden in de regio bij het vinden van werk. 

“Welke vragen kun je in een sollicitatiegesprek verwachten? Dat weet je van te voren nooit helemaal zeker. Daarom is het zo spannend. Gelukkig kun je jezelf hier voor een groot deel op voorbereiden”, vertelt de organisatie over de workshop waarin ze de vaakst gestelde vragen tijdens een sollicitatie bespreken. 

Over de workshop

“Waarom worden ze gesteld en waar probeert de gesprekspartner achter te komen? Hoe kun je je als kandidaat voorbereiden? Het is een actieve workshop waar je na een stukje theorie met elkaar gaat oefenen”, meent de organisatie. Kees Haak is ook aanwezig bij de workshop. Hij heeft veel selectiegesprekken gevoerd, maar ook regelmatig als sollicitant aan de andere kant van de tafel gezeten volgens de organisatie.

De workshop is van 10.00 tot 12.00 uur. De bibliotheek is gevestigd aan de Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn en deelname is gratis. Meer informatie en inschrijven op www.werkvindenalphen.nl/agenda.