BOA’s krijgen ervaringstraining

Nieuws
BOA'S hebben een ervaringstraining gekregen.
BOA'S hebben een ervaringstraining gekregen. Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Week van de Toegankelijkheid had vorige week plaats. Nu we er weer meer op uit kunnen, wil de gemeente Alphen aan den Rijn dat iedereen dat kan. De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), koepelorganisatie en landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Tijdens de week was er aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals en dergelijke.

“In onze gemeente willen we ook dat iedereen mee kan doen en erop uit kan gaan. Dus ook dat bijvoorbeeld iedereen kan winkelen in het centrum van Alphen aan den Rijn”, stelt de gemeente Alphen aan den Rijn. “Om BOA’s en toezichthouders te laten ervaren waar mensen met een visuele of fysieke beperking mee te maken krijgen, hebben zij een ervaringstraining gekregen van Koninklijke Visio en van Welzorg. Zij hebben ervaren hoe lastig het is als je een visuele beperking hebt en er staan reclameborden midden op straat. Of hoe moeilijk het is als de stoep vol staat met fietsen en jij daar met je rolstoel of rollator langs wilt.?Zij hebben vanaf nu extra aandacht voor deze obstakels.”

Helpt u ook mee om ons centrum toegankelijk te houden? “Let er bij het neerzetten van uw fiets op dat deze niet in de looproute of vóór een afrit staat”, aldus de gemeente.