Binnenkort in Parkvilla

Nieuws
Tijdens dansen komt het geluksstofje endorfine vrij.
Tijdens dansen komt het geluksstofje endorfine vrij. Foto: Parkvilla

THEATER

Vera van der Poel | All I want is Joni | 23 oktober

‘Een mijlpaal’ en ‘een van de beste muziekalbums ooit’. Over de lp Blue van de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell, wordt doorgaans alleen in superlatieven gesproken en geschreven. Deze zomer kwam het album een halve eeuw geleden uit. Joni Mitchell (1943) werd bekend vanaf de jaren 60 en is al decennia lang voor steeds nieuwe generaties een belangrijk artiest is. Met haar poëtische teksten, geraffineerde melodieën en rijke harmonieën blijft ze elke keer verrassen.

Vera van der Poel vertelt over Joni’s leven en de achtergrond van de songs. Ze laat samen met gitarist Andreas Suntrop naast een heel scala van Joni songs ook eigen nummers horen, waarin Joni’s liedjes als inspiratiebron dienen en dit alles wordt ondersteund met mooie videobeelden.

Vera van der Poel is naast zangeres, multi-instrumentalist en componist en heeft een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Ze werkte samen met The Nits, Zapp String quartet, in theater en op vele jazz-en poppodia in binnen -en buitenland.

DANSCURSUSSEN

Tijdens dansen komt het geluksstofje endorfine vrij en neemt het stresshormoon af. Dus tijd om in actie te komen. Bij Parkvilla zijn er danslessen vanaf peuters tot volwassenen en op verschillende niveaus. Bij klassiek ballet ontwikkelt men ook lenigheid en balans en wordt er een goede lichaamshouding gecreëerd.

De lessen klassieke ballet zijn altijd zorgvuldig opgebouwd, waardoor de complexiteit van de oefeningen in de loop van het seizoen toenemen. Cursisten merken dat ze de oefeningen steeds beter beheersen, flexibiliteit en kracht zullen meer toenemen. In de les is aandacht voor elk niveau. De cursus ballet 6-8 jaar is er elke woensdag om 14.30 uur. Een proefles volgen is mogelijk.

FILMS

Charlie Chaplin special

Dit jaar viert Charlie Chaplins film The Kid zijn 100ste verjaardag. Dit wordt gevierd in bioscopen over de hele wereld. Parkvilla vertoont drie van zijn films en zet een Charlie Chaplin weekend op touw met een boeiende filmlezing en een filmdag voor de hele familie.

The kid en The Circus

De films The Kid en The Circus, beide korte films zijn ook leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. (Groot)ouders kunnen hun (klein)kind kennis laten maken met één van de eerste grote filmsterren en genieten van zijn doldwaze situaties. Filmwetenschapper Rudi de Boer geeft op vrijdag aan de hand van een aantal hilarische fragmenten een lezing. Na de pauze is The Kid te zien. The Great Dictator wordt dit weekend vertoond. In de film wordt de Duitse dictator Adolf Hitler succesvol op de hak genomen. Een visionaire satire die zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt.

Kinderfilms

In herfstvakantie vertoont Parkvilla dagelijks twee verschillende kinderfilms: Paw Patrol en Stormwind. Paw Patrol-De Film is het eerste avontuur op het witte doek gebaseerd op de populaire tv-serie en is geschikt voor alle leeftijden.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.