De Sinterklaasintocht in Alphen gaat door

Nieuws
Sint en pieten zijn 13 november te zien in Alphen aan den Rijn tijdens de intocht.
Sint en pieten zijn 13 november te zien in Alphen aan den Rijn tijdens de intocht. Foto: Stichting Vakantiespel

ALPHEN AAN DEN RIJN- Alphen aan den Rijn verwelkomt Sint en de pieten op 13 november als vanouds op het Rijnplein. Stichting Vakantiespel, de organisator van de jaarlijkse intocht van Sinterklaas, heeft groen licht ontvangen vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn om de feestelijke verwelkoming van de goedheilig man verder voor te bereiden. Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt en het kan nog veranderen, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Wel is zeker dat rond de klok van 11.30 uur Sint en pieten de kade opstappen aan het Rijnplein.

Zoals eerder aangekondigd door de organisatie bestaat een gedeelte van het gezelschap bestaan uit roetveegpieten. Podiumshow, muziek, optredens en demonstraties van verschillende sport- en dansverenigingen in het Alphense stadscentrum zullen ook niet ontbreken. “We hebben er zin in”, zegt Stefan de Graaf de voorzitter van Stichting Vakantiespel, “Na een lange periode van onzekerheid, zijn we blij nu echt door te kunnen zetten met de laatste voorbereidingen voor de feestelijk verwelkoming van de goedheilig man in Alphen.”

Sponsoren

De organisatie vertelt dat buiten de goedkeuring van de gemeente en veiligheidsinstanties om, het ook nog onzeker was of er voldoende budget was waardoor het feest kon doorgaan. “Veel van de vaste sponsoren van de sinterklaasintocht hebben na de coronapandemie begrijpelijkerwijs minder financiële ruimte om bij te dragen. Gelukkig is door de inzet van trouwe vrijwilligers, sponsoren en partners van Stichting Vakantiespel toch voldoende budget bij elkaar gehaald voor een mooie editie van de Alphense intocht.” De organisatie blijft hoe dan ook zoeken naar nieuwe sponsoren en partners, zodat ze nu en in de toekomst in Alphen aan den Rijn van een feestelijke Sint aankomst kunnen blijven genieten. 

Vrijwilligers

De organisatie vertelt verder dat er aan het vrijwilligersfront uitdagingen zijn. Ze stellen dat mensen na deze vreemde tijden terughoudend zijn om zich aan te melden als vrijwilliger, maar om een groot evenement zoals de intocht goed en veilig te organiseren zijn er wel voldoende vrijwilligers nodig. “We hopen dat we, nu er duidelijkheid is over het doorgaan van de intocht, veel nieuwe aanmeldingen kunnen verwachten van vrijwilligers. We vermoeden dat veel mensen afwachtend zijn omdat het niet zeker was of de intocht wel door kon gaan”, stelt De Graaf.

Meehelpen

Wilt u de organisatie helpen om er een geslaagd sinterklaasintocht van te maken? Meld u dan aan als vrijwilliger of word sponsor via de website: www.sintinalphen.nl. Ook staat daar meer informatie over het programma.