Regionale campagne fietsverlichting

Nieuws

KAAG EN BRAASSEM- De jaarlijkse fietsverlichtingsactie in de gemeente Kaag en Braassem is dit jaar op zaterdag. Fietsers kunnen dan hun verlichting gratis laten controleren en repareren bij de plaatselijke rijwielhandelaren.

Nu het weer vroeger en langer donker wordt, is het extra belangrijk om je fietsverlichting op orde te hebben, zo stelt de gemeente. Daarom houden gemeenten, Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland in Holland Rijnland en rijwielhandelaren samen de jaarlijkse fietsverlichtingsactie.

Waar

Fietsers kunnen in Kaag en Braassem bij de plaatselijke rijwielhandelaren Wallet Tweewielers in Leimuiden en Profile Oude Wetering in Oude Wetering de fietsverlichting gratis laten repareren. Als reparatie nodig is, hoeft men alleen het materiaal te betalen en geen arbeidsloon. In de week daarna krijgt men bij deze rijwielhandelaren 10 procent korting op de totale reparatie van de verlichting.

Aan in het donker

Veilig Verkeer Nederland heeft ook de campagne ‘AAN in het donker’ om nog meer aandacht te vragen voor fietsverlichting in het donker. De organisatie meent dat je zelf al veel kunt doen om in het verkeer op te vallen. Ze geven tips zoals: zet simpelweg je fietslicht aan als de straatverlichting aan gaat of als er regen of mist is, controleer je verlichting en ga langs bij een rijwielhandelaar in de buurt en val op met je kleding. Lichtgekleurde kleding valt het meest op in het donker. 

Voor meer informatie kunt u naar de website van het Veilig Verkeer Nederland: https://vvn.nl/fietsverlichting

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda