Criminaliteit samen tegengaan

Nieuws

KAAG EN BRAASSEM- We krijgen in Nederland steeds meer te maken met verborgen criminaliteit (ondermijning), zo ook in Kaag en Braassem. Dat stelt de gemeente Kaag en Braassem. Het gaat dan om bijvoorbeeld drugshandel, hennepteelt en drugslaboratoria, illegale prostitutie, malafide bedrijven en horeca, mensenhandel, vastgoedfraude of het witwassen van geld. Ondermijning tast de veiligheid, de leefbaarheid, de economie en het gezag van de overheid aan.

Dat wil de gemeente zoveel mogelijk voorkomen en daarbij heeft ze ook de hulp van inwoners nodig. Op donderdag 11 november van 13.00 tot 16.00 uur is er de ‘Roadshow Ondermijning’ naast het gemeentehuis aan het Westeinde 1 in Roelofarendsveen. De Roadshow is bedoeld om inwoners van Kaag en Braassem op een interactieve manier signalen van georganiseerde (drugs)criminaliteit te laten herkennen, zich bewuster te maken van de gevolgen voor de maatschappij en henzelf weerbaarder te maken tegen invloeden van buiten af. “Want ook u kunt tegen ondermijnende activiteiten aanlopen”, aldus de gemeente. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de hennepcontainer, in het Crystal Meth lab en de ondermijningsbus.

Hennepplanten

Ook in de buurgemeentes van Kaag en Braassem komt dergelijke verborgen criminaliteit voor. In een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn trof de politie bijvoorbeeld op 13 augustus een grote hennepkwekerij aan. In het pand bevonden zich circa 2500 hennepplanten. Twee mannen die in het pand aanwezig waren, werden aangehouden.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda