Nieuwkoop on the Move winnaars bekend

Nieuws
De maand september werd uitgeroepen als 'Nieuwkoop on the Move'.
De maand september werd uitgeroepen als 'Nieuwkoop on the Move'. Foto: Martin Sharrott

NIEUWKOOP- De winnaars van de maand ‘Nieuwkoop on the Move’ zijn bekend. Omdat er meer mocht, konden verenigingen in Nieuwkoop het nieuwe seizoen starten en was de maand september uitgeroepen als Nieuwkoop on the Move. Zo zijn er activiteiten gehouden, zodat inwoners alleen of samen in beweging kwamen.

Volgens de gemeente Nieuwkoop zijn er vele verhalen, foto’s en video opgestuurd of getoond onder #nieuwkooponthemove via social media. Uit alle inzendingen en vermeldingen heeft zij tien winnaars gekozen. Marjon, Miranda, Susan en Lia zwommen 4,5 km van Woerdense Verlaat naar de fietsbrug (inzender Lia Verhage), Mirjam Kennis maakte een avondwandeling door Nieuwkoop, Jacinta Goes fietste op eigen initiatief de ‘Elf Stedentocht’, Nick van Yperen maakte mooie tochten met zijn handbike, Joke Lenting (79) maakt elke dag een ‘Ommetje’ van 4-5 km, Marco Lek liep hard en zamelde daarbij (zelfstandig) ook nog geld in voor de Hartstichting en Hermien Blommers loopt elke vrijdag een grote afstand, en dat op 70-jarige leeftijd.

Enthousiast

“We hebben veel enthousiaste inwoners gezien die samen in beweging kwamen. Ook ondernemers werden bij sommige activiteiten betrokken. Dit alles zorgde voor verbinding, en daar waren we na deze bijzondere tijd toch wel aan toe”, meent Wethouder Antoinette Ingwersen die tevreden is over het verloop van Nieuwkoop on the Move. Wethouder Gerben van Duin vult aan: “Beweging is zo belangrijk. Als verantwoordelijk wethouder sport blijf ik daar op hameren. Om het goede voorbeeld te geven, deed ik zelf mee met het ‘Walking Voetbal’ in Langeraar.” 

“De laatste maanden van dit jaar staan in het teken van ’binnenpret, muziek en gezelligheid. Er is nog wel buitensport, maar in de binnensportaccommodaties kan nog veel meer. Bewegen op muziek of samen muziek maken, het kan allemaal en als we het samen doen wordt het vast gezellig”, stelt de gemeente.

De gemeente wil graag weten als er een vereniging of een groep leuke activiteiten gaat houden, in het kader van Nieuwkoop on the Move. Volgens haar denkt het Verenigingsloket graag met u mee. Aanmelden kan via verenigingsloket@nieuwkoop.nl. Wie als vereniging/club een activiteit wil organiseren kan nog steeds aanspraak maken op de (incidentele) subsidie, aldus de gemeente. Kijk voor de subsidieregeling, de maandkalender en meer informatie op www.nieuwkoop.nl/onthemove.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda