VTV Ridderspoor dankzij donatie duurzaam

Nieuws
De verenging heeft de kantine duurzaam verbouwd.
De verenging heeft de kantine duurzaam verbouwd. Foto: VTV Ridderspoor

ALPHEN AAN DEN RIJN- Een team vrijwilligers van VTV Ridderspoor in Alphen aan den Rijn heeft de plannen voor de verbouwing uitgewerkt. De volkstuindervereniging heeft drie tuincomplexen met volkstuinen voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Inwoners kunnen een tuin huren en onderhouden. De vereniging ontving afgelopen voorjaar een donatie van Fonds Alphen van 8500 euro. Ze deed deze aanvraag om het verengingsgebouw duurzaam te kunnen verbouwen. 

“Er is gebroken en gebouwd, getimmerd en geschilderd. En weer opgebouwd: muren zijn geïsoleerd. Er zijn nieuwe deuren geplaatst die het mogelijk maken dat ook mensen in een rolstoel naar binnen kunnen. En alles kreeg een frisse verflaag”, vertelt de vereniging. Het uitgangspunt voor de vereniging was en is dat het gebouw duurzaam de toekomst ingaat en dat is volgens hen gelukt. “Zelfs de pallets, waarop de gipsplaten zijn aangeleverd, zijn hergebruikt om de zolder te versterken. De latten die de lambrisering afdekken kwamen uit een puinbak. Onder de leden bleek een elektricien en een verwarmingsmonteur te zitten, die belangeloos hun kennis en kunde ter beschikking stelden. De kantine is een ware metamorfose ondergaan.” Alleen de vloer en de keuken moeten nog worden verbouwd en dan kan de kantine weer jaren mee, meent de vereniging.

2020

In maart 2020 ontving de verenging ook al een donatie voor de verbetering van het dak van het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord en Fonds Alphen. Dankzij deze bijdrage is het dak van kantine volgens de vereniging nu asbestvrij. “Helaas heeft de feestelijke viering van het “nieuwe dak” door de coronamaatregelen nog niet kunnen plaatshebben, maar wat in het vat zit verzuurt niet”, meent de vereniging.