Stichting start lotgenotencontact

Nieuws
"Het Rouwcafé van Lichtjes in het Donker is bedoeld als een lichtpuntje door het hele jaar heen."
"Het Rouwcafé van Lichtjes in het Donker is bedoeld als een lichtpuntje door het hele jaar heen." Foto: Lichtjes in het Donker

ALPHEN AAN DEN RIJN- Geïnteresseerden kunnen op zondag 14 november voor het eerst kennismaken met het rouwcafé (lotgenotencontact voor volwassenen) en lichtpuntjes (ondersteuning van kinderen bij verlies). Beide bijeenkomsten hebben van 14.00 tot 16.00 uur plaats.

“Het Rouwcafé van Lichtjes in het Donker is bedoeld als een lichtpuntje door het hele jaar heen. Hier wordt in een warme huiselijke omgeving een kopje koffie en thee geschonken en ontmoeten mensen elkaar die een dierbare hebben verloren”, stelt de stichting. Aan de hand van een thema kunnen er gedachten worden uitgewisseld. “Het gevoel dat je niet alleen bent kan helpend zijn en rust geven.” Het rouwcafé is in pand Amstelstein aan de Wilhelminalaan 1 in Alphen aan den Rijn. Aanmelden kan via www.lichtjesinhetdonker.nl/rouwcafe.html.

In het clubgebouw van Scouting Alphen houden Stichting Lichtjes in het Donker en jeugdorganisatie de Bende activiteiten voor kinderen die helpend kunnen zijn bij het omgaan met verlies. Eén keer per maand gaan ze op reis naar Fonkelland, een eiland vol lichtpuntjes. Dit fantasieland is een plek speciaal voor kinderen. Het adres is de Verlengde Aarkade 24 in Alphen aan den Rijn. 

Aanmelden kan via www.lichtjesinhetdonker.nl/lichtpuntjes.html.