Blauw/groen schoolplein bij de Brede school

Nieuws
De Ichthusschool en de Zevensprong hebben vrijdag een start gemaakt met het verder vergroenen van het schoolplein.
De Ichthusschool en de Zevensprong hebben vrijdag een start gemaakt met het verder vergroenen van het schoolplein. Foto: De Zevensprong

BOSKOOP- De Ichthusschool en de Zevensprong hebben vrijdag een start gemaakt met het verder vergroenen van het schoolplein en de groenstroken rondom het gebouw. Wethouder Gert-Jan Schotanus gaf het startsein voor het vullen van de kleine tuintjes met een appel- en/of perenboom. Kinderen van de scholen, ouders en medewerkers van de gemeente zijn hierna aan de slag gegaan om rondom de scholen meer dan 3000 bollen, fruitstruiken en boompjes te planten. 

Beide scholen hebben een bijdrage van de gemeente Alphen aan den Rijn aan den Rijn gekregen voor de aanleg van een groenblauw schoolplein. Een schoolplein met (eetbaar) groen en water (groenblauw) heeft veel voordelen voor de ontwikkeling van een kind, stellen de scholen. “Het is gezond en maakt kinderen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de natuur. Het biedt een plek die uitnodigt tot spel en buitenlessen. Daarnaast helpt een groenblauw schoolplein wateroverlast en hittestress te verminderen. Er is voor beide scholen een teeltplan opgesteld en in de loop van het schooljaar komen er nog meer eetbare planten in de tuintjes en rondom de scholen.” Voor de Zevensprong is de herinrichting van het schoolplein een onderdeel van het 50-jarig bestaan van de school. De zorg voor de eigen omgeving is een onderdeel van het onderwijs.