Kerstpakkettenactie van DPA in Alphen

Algemeen
Een voorbeeld van een kerstpakket.
Een voorbeeld van een kerstpakket. Foto: uit archief ter illustratie

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het DPA (Diaconaal Platform Alphen) houdt ook dit jaar de naar eigen zeggen bekende Kerstpakkettenactie. De kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, van wie iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket of kerstattentie te bezorgen.  

Een opgave voor een kerstpakket kunt u doen voor een persoon, huishouden of gezin als zij het financieel niet zo breed en/of een zwaar jaar hebben gehad en het bekende steuntje in de rug wel kunnen gebruiken. Opgaven voor een kerstattentie kunt u doen indien u vindt dat het steuntje in de rug verdiend is vanwege een zwaar jaar zonder dat er financiële zorgen zijn. Hier wordt dan geen pakket met levensmiddelen bezorgd maar een kerstattentie als blijk van medeleven.

Omdat de kerstpakkettenactie ook een kerstattentie verzorgt voor de cliënten van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken hoeft u hen niet op te geven.

U kunt helpen de actie ook dit jaar weer een succes te maken door het doneren van de volgende producten: chocola, blikjes tonijn, toastjes, zoutjes, chips, thee, chocolademelk, vruchtensap, ragout, ragoutbakjes, knakworstjes, blikken fruitcocktail, soep, zoet broodbeleg, bodylotion, aftershave, eau de toilette, zeep, kaarsen, koekjes, nootjes, houdbare slagroom, snoep, muesli en klein speelgoed. 

Deze producten kunt u van 6 t/m 10 december inleveren bij Stichting Help Anders, adres Briljantstraat 64A, dagelijks tussen 09.00 en 12.00, maandag en vrijdag tot 17.00 en op zondag 12 december tussen 11:30 en 13:00 uur. Het verzoek is geen alcoholhoudende dranken, wasmiddelen, verse producten of producten waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden te doneren. 

Wilt u de actie financieel ondersteunen? Maak dan uw gift dan over op NL97 INGB 0008 2112 64 t.n.v. RVK, Diaconaal Platform Alphen a/d Rijn, inzake kerstpakkettenactie.

Ook dit jaar wordt de actie ondersteund door Junis Kinderopvang, op Junis locaties worden donaties ingezameld en Junis sponsort de kerstkaarten voor bij de pakketten, voorzien van een tekening van de kinderen. 

De pakketten worden gemaakt door en voor Alphenaren, en ook dit jaar zijn er weer veel vrijwilligers nodig. Op kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl is te vinden wanneer uw hulp gewenst is.

Wilt u iemand aanmelden voor kerstpakket? Dit kan sinds maandag 15 november tot en met 6 december via kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl, maar wacht niet te lang. Garantie dat elk opgegeven adres een pakket ontvangt kan de organisatie niet geven.