Nieuwe locatie bibliotheek in Roelofarendsveen

Nieuws
De bibliotheek in Roelofarendsveen gaat verhuizen naar de nieuwe Tech Campus ‘De School'.
De bibliotheek in Roelofarendsveen gaat verhuizen naar de nieuwe Tech Campus ‘De School'. Foto: aangeleverd

ROELOFARENDSVEEN- De bibliotheek in Roelofarendsveen gaat verhuizen naar de nieuwe Tech Campus ‘De School’, voorheen het Bonaventuracollege. Hiermee krijgt deze vestiging van Bibliotheek Rijn en Venen “een goede, toekomstbestendige locatie waar ook ruimte is voor cursussen en andere activiteiten.”

Barry Verdel heeft het oude Bonaventuracollege gekocht. Na vaststelling van de vergunning en afronding van de aanbesteding wordt het pand de komende maanden omgetoverd tot Tech Campus: een plek waar ICT, techniek en een leven lang leren centraal staan. De gemeente Kaag en Braassem en De Driemaster realiseren en ondersteunen mede deze bibliotheekvoorziening.

De bedrijven Verdel ICT & Media en Coolprofs zijn de hoofdbewoners van de Tech Campus. De bibliotheek krijgt een mooie vaste plek op de begane grond. Verder zijn er in het pand multifunctionele ruimtes waar een gezamenlijke programmering rondom taal, lezen, technologie, cultuur en duurzaamheid wordt opgestart, voor alle inwoners van het werkgebied. Ook andere lokale maatschappelijke en culturele organisaties kunnen gebruik maken van deze ruimtes. Zo gaat De Driemaster een aantal van haar activiteiten naar deze nieuwe locatie verplaatsen.

De Kaskade in Roelofarendsveen kampt met ruimtegebrek voor de school en daardoor wordt deze bibliotheekvestiging al per 10 januari volgend jaar omgevormd tot tijdelijk afhaalpunt met ruime openingstijden. In de overige kernen van de gemeente Kaag en Braassem komen ook afhaalpunten voor boeken. U kunt boeken online reserveren en gebracht naar het gekozen afhaalpunt. Zo is de hele collectie laagdrempelig toegankelijk voor alle inwoners. In Hoogmade is al een afhaalpunt en de ambitie is om in 2022 nog een afhaalpunt in Woubrugge neer te zetten. In Leimuiden wordt de vestiging per 1 januari 2023 omgevormd tot afhaalpunt en in de dorpen Rijnsaterwoude en Rijpwetering komen nieuwe afhaalpunten. De bibliotheek zoekt daarvoor nog naar geschikte locaties en wil daar graag de inwoners bij betrekken. Heeft u hiervoor een suggestie?, stuur een e-mail naar info@bibliotheekrijnenvenen.nl. Verder beschikken alle basisscholen in de gemeente over de voorzieningen van het programma de bibliotheek op school. Vanzelfsprekend blijven alle leden, bezoekers en gebruikers van de bibliotheek ook welkom in de overige zeven vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda