Sleutel van de stad overhandigd

Cultuur
Burgemeester Spies overhandigd de sleutel van de stad aan Prins Cascar van de Cascarvieten.
Burgemeester Spies overhandigd de sleutel van de stad aan Prins Cascar van de Cascarvieten. Foto: De Cascarvieten

ALPHEN AAN DEN RIJN- De overhandiging van de Sleutel van de Stad, de uitreiking van de Gouden Cap en de overhandiging van de cheque voor Make a Wish zijn donderdag uitgevoerd in Alphen aan den Rijn in gezelschap van burgemeester Liesbeth Spies en anderen. De Cascarvieten zijn een carnavalsvereniging in Alphen aan den Rijn die elk jaar de sleutel ophalen voor carnaval bij de burgemeester. 

Om precies 19.11 uur zijn Prins Cascar LV, Page Chantal, Hofmaarschalk Mike, Jeugdprins Aad, Jeugdpage Amber en drie Senaatsleden welkom geheten door burgemeester Spies. Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de hele vereniging te betrekken bij het ophalen van de sleutel. “Na de overhandiging van de Sleutel beloofde Prins Cascar dat hij goed op Castellum zou passen, uiteraard met de nodige hulp van de burgemeester”, vertelt de vereniging. 

Gouden Cap

Traditie getrouw wordt na het ophalen van de sleutel ook de Gouden Cap uitgereikt aan een ambtenaar of groep ambtenaren door de burgemeester. De groep handhaving van de gemeente waren dit jaar de gelukkigen. “Waardering voor deze groep mensen blijft vaak uit en juist op deze wijze kan dit toch gedaan worden”, aldus Spies. Tijdens de viering van 55 jaar De Cascarvieten heeft de vereniging geld ingezameld voor de Stichting “Make a Wish”. Aan twee vertegenwoordigers van de Stichting is een cheque ter waarde van 2000 euro overhandigd. “Na overhandiging van nog enkele onderscheidingen door de Hoogheden, werd afscheid genomen met de mededeling dat de Cascarvieten er alles aan zullen doen om er een feestelijk carnavalsseizoen van te maken”, meent de vereniging.