Lijst ChristenUnie Alphen bekend

Nieuws
Blom-de Ruiter: "Wonen, duurzaamheid en jeugdzorg zijn speerpunten in het verkiezingsprogramma."
Blom-de Ruiter: "Wonen, duurzaamheid en jeugdzorg zijn speerpunten in het verkiezingsprogramma." Foto: ChristenUnie Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- De top 5 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie Alphen aan den Rijn is dinsdag 30 november in de algemene ledenvergadering vastgesteld. Lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart is Caroline Blom–de Ruiter.

De nieuwe lijsttrekker en huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie vertelt: “Ik heb er veel vertrouwen in dat we de drie zetels die er in het verleden altijd zijn geweest, opnieuw kunnen veroveren.” Daarbij rekent de partij op de veelal trouwe achterban, maar ook op nieuwe stemmen. “De ChristenUnie is een partij van christenen, voor iedereen.”

Omliggende dorpskernen kunnen rekenen op specifieke lokale aandacht van de partij. Michel du Chatinier (Hazerswoude-Rijndijk) vult plaats twee op de lijst in, gevolgd door Joop van der Wijngaard (Alphen aan den Rijn). De top sluit met Wouter de Bonte (Koudekerk aan de Rijn) en Siem Bak (Boskoop).

Blom-de Ruiter (Alphen aan den Rijn): “Wonen, duurzaamheid en jeugdzorg zijn speerpunten in het verkiezingsprogramma. Wij gaan graag met de kiezer in gesprek over wat voor hen belangrijk is.” Het verkiezingsprogramma is op dezelfde avond vastgesteld. Het komt, na verwerking van een aantal amendementen, op een later tijdstip beschikbaar.