Woonforte tekent voor nieuwe samenwerking

Nieuws
Woonforte, Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij ondertekenen een samenwerkingscontract.
Woonforte, Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij ondertekenen een samenwerkingscontract. Foto: Woonforte

ALPHEN - Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, Gerben Hak, directeur Drieman Garantiemakelaars en Mirjam van der Ziel, directeur Koppes Makelaardij, hebben afgelopen week een samenwerkingscontract voor de verkoop van huurwoningen in 2022 getekend. 

Drieman was al eerder aan boord, en Koppes Makelaardij sluit nieuw aan in het team. Vanaf volgend jaar start Woonforte samen met dit team van makelaars een nieuwe campagne. Woonforte wil de komende vijf jaar 525 huurwoningen verkopen.

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen, stelt Woonforte. “De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen, vooral door het overbieden lopen ze kansen mis. Woonforte biedt deze mensen een kans op een eigen woning. De huurwoningen van Woonforte komen beschikbaar voor koopprijzen ongeveer gelijk aan taxatiewaarde. Met koopsommen rond de 220.000 euro komen zo meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze huishoudens met een middeninkomen.”

Monique Brewster: “Beide makelaars zijn professionele organisaties die al jaren bekend zijn op de Alphense woningmarkt. Met elkaar zullen we de mogelijkheden om een eigen woning te kopen onder de aandacht brengen bij onder andere onze huurders. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning kopen. Dit is geen verplichting – zij kunnen gewoon blijven huren bij de corporatie. Andere huurders van Woonforte krijgen voorrang als een woning vrijkomt voor de verkoop. Zij betalen de taxatiewaarde en hoeven dus niet over te bieden.

Als er geen huurders zijn die de woning willen kopen, dan komt deze beschikbaar voor de vrije markt. Dan geldt bij verkoop in principe het hoogste bod. Ook in 2022 betalen starters onder 35 jaar op de koopwoningenmarkt geen overdrachtsbelasting van 2 procent. Vanaf januari 2022 kunnen huurders van Woonforte en andere geïnteresseerden bij de Woonforte InfoDesk bij Drieman en Koppes zich laten informeren over het kopen van een huurwoning. Huurders die interesse hebben in het kopen van een huurwoning of willen weten wat zij in hun situatie qua inkomen en toekomstperspectief kunnen kopen, kunnen zich aanmelden voor de interesselijst. Inschrijven kan via een mailbericht aan verkoopteam@woonforte.nl of via de website van Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij. 

Geïnteresseerden die geen huurder zijn, kunnen hun gegevens doorgeven via www.drieman.nl en www.koppesmakelaardij.nl. Meer informatie over welke woningen nu te koop staan en welke woningen geselecteerd zijn voor verkoop staat op www.woonforte.nl.