Scala College overhandigt cheque

Nieuws
Voorzitter Jens Wijnants van de Interact club overhandigt de cheque aan de oprichters van Spinning Wheel.
Voorzitter Jens Wijnants van de Interact club overhandigt de cheque aan de oprichters van Spinning Wheel. Foto: Scala College

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Interact club van het Scala College in Alphen aan den Rijn heeft vrijdag 10 december een cheque van 1000 euro overhandigd aan Gezinshuis Spinning Wheel. Op 20 november hebben leerlingen van de school van 09.00 uur tot 17.00 uur auto’s gewassen voor het goede doel. De club van de school bestaat uit leerlingen die maatschappelijke projecten bedenken en organiseren.

De oprichters van Gezinshuis Spinning Wheel ontvingen onder toeziend oog van een van de schooldirecteuren en een delegatie van de Interact Club de cheque uit handen van Interact-voorzitter Jens Wijnants. Het gezinshuis in Alphen aan den Rijn vangt kinderen op die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Met het opgehaalde bedrag kan het gezin aan de slag met de kamers van de kinderen en het opknappen van de tuin. 

Interact club

De club van de school wordt in zijn acties gesteund door Rotary, een serviceclub die lokale en internationale fundraising projecten opzet. De school vindt het een kans voor leerlingen om iets terug te geven aan de maatschappij in combinatie met het ontwikkelen van vaardigheden zoals leren plannen en organiseren. De school was erg tevreden met de leerlingen: “De debuutactie van de Club was een groot succes. Ook is de school ontzettend trots op haar leerlingen en hun prestatie. Speciale dank gaat uit naar de sponsoren: de Bonifaciuskerk Alphen aan den Rijn, Karwei Bodegraven, Fource Automotive Alphen aan den Rijn en natuurlijk naar alle leerlingen en rotarians die hebben geholpen.” 

Voor meer informatie over de school kunt u naar de website: https://www.scalacollege.nl.