Kandidatenlijst Natuurlijk Nieuwkoop bekend

Nieuws
Als lijsttrekker is Pien Schrama herkozen.
Als lijsttrekker is Pien Schrama herkozen. Foto: Natuurlijk Nieuwkoop

NIEUWKOOP- De kandidatenlijst van Natuurlijk Nieuwkoop voor de verkiezingen in 2022 is woensdag 15 december in de ledenvergadering van Natuurlijk Nieuwkoop vastgesteld. De lijst bevat in totaal 36 kandidaten, met name de eerste zeven gaan volgens de partij een grote rol spelen in de komende campagne.

Volgens Jan Dirven van de kandidaatstellingscommissie zijn de kandidaten vooral getoetst op: aansprekendheid, het willen nemen van verantwoordelijkheid, ervaring, en innovatief kunnen en willen denken. “Verder is er ruime aandacht besteed aan een goede mix, zodat alle kernen uit de gemeente zich vertegenwoordigd zien in de lijst. De kopgroep bestaat uit zowel ervaren politici als nieuwe talenten, met verschillende ervaring, expertise en interesses die elkaar kunnen aanvullen en versterken.”

Als lijsttrekker is Pien Schrama herkozen, omdat zij “uitstekend in staat is om de politiek inhoudelijke koers vorm te geven en met haar aanstekelijk enthousiasme ook het politieke gezicht van onze partij kleur te geven en de lijst aan te voeren”, aldus Dirven.

De eerste zeven kandidaten zijn:

1. Pien Schrama:

Volgens de partij is zij een ervaren politica. “Ze heeft ruime ervaring als raadslid en fractievoorzitter en was een gedegen en bevlogen wethouder sociale zaken.”

2. René Carlier:

Hij is zelfstandig organisatieadviseur en projectmanager. Carlier is maatschappelijk betrokken in verschillende organisaties, waaronder Stichting Welzijn Nieuwkoop.

3. Bas Oostwouder:

Oosterwouder is contractmanager bij infrastructurele projecten bij een grote aannemer in Nederland. Hij vindt dat je als inwoner betrokken moet willen zijn bij ontwikkelingen in je eigen omgeving en gelooft in de kracht van participerende burgers.

4. Larissa Baartman:

Baartman is unitmanager bij een projectmanagementbureau en vindt het belangrijk om maatschappelijk ook een steentje bij te dragen.

5. Natascha van Engeldorp Gastelaars:

Zij is werkzaam in een administratieve functie bij de gemeente Amsterdam op het gebied van erfpacht en is lid van de Ondernemingsraad.

6. Fokko Aldershoff:

Hij werkt als dierenarts voornamelijk op het terrein van de preventieve diergezondheid bij varkens, koeien en kippen

7. Kees Hagenaars:

Hij heeft 43 jaar in het onderwijs gewerkt waarvan 27 jaar als directeur. Na meer dan 20 jaar lid van de gemeenteraad doet hij een stapje terug.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda