Hospice Nieuwkoop bestaat 35 jaar

Nieuws
Het is 35 jaar geleden dat in Nieuwkoop de stichting voor de Hospicewoning in Nieuwkoop is opgericht.
Het is 35 jaar geleden dat in Nieuwkoop de stichting voor de Hospicewoning in Nieuwkoop is opgericht. Foto: Hospice Nieuwkoop

NIEUWKOOP- Het is 35 jaar geleden dat in Nieuwkoop de stichting voor de Hospicewoning in Nieuwkoop is opgericht. Het Elisabeth Kübler Ross Huis (Bijna-Thuis-Huis) in Nieuwkoop was naar eigen zeggen daarmee destijds de eerste Hospicewoning in Nederland. Al die jaren heeft het hospice aanvullende zorg kunnen verlenen aan mensen in de laatste levensfase, zowel in de Hospicewoning als in de thuissituatie.

“Deze aanvullende zorg werd en wordt nog steeds gedragen door een groep van vele actief betrokken vrijwilligers: van zorg aan het bed tot het langs de deuren gaan in de gemeente Nieuwkoop door de collectanten”, meldt de stichting.

“Al deze vrijwilligers maken het samen mogelijk om de essentie in stand te houden: elke dag kijken we naar wat onze cliënten nodig hebben en zetten we alles op alles om dit mogelijk te maken. Die persoonlijke aandacht in een huiselijke sfeer is kenmerkend voor onze zorg en voor de Hospicewoning.

Verduurzaming

“Vooruitkijkend naar de toekomst willen we graag die essentie in stand houden in Nieuwkoop: we kijken bijvoorbeeld naar een verdere verduurzaming van de Hospicewoning en ook naar andere zaken, zoals een digitaliseringsslag op het bestand van onze vele trouwe donateurs.”

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda