Vernieuwing beschoeiing IJsclub Otweg

Nieuws
De herstelde beschoeiing ter bescherming van de baan is een verrijking van de omgeving.
De herstelde beschoeiing ter bescherming van de baan is een verrijking van de omgeving. Foto: IJsclub Otweg

BOSKOOP- De beschoeiing van IJsclub Otweg in Boskoop aan de Paddezijde is deze maand aangepakt. Dankzij bijdragen van fondsen kwam voor het onderhoudsproject van de vernieuwing van de beschoeiing een bedrag van 20.000 euro beschikbaar. Volgens de vereniging is het sinds 2019 zeer noodzakelijk om fasegewijs de constructie te vernieuwen.

Het Cornelia A. Mesman Fonds, het Verboomfonds, het Regiofonds van Rabobank Hollandse IJssel en het Toos LoomanFonds zijn de fondsen die een bijdrage hebben gegeven. “Het eindresultaat is een keurig herstelde beschoeiing ter bescherming van de baan”, vertelt IJsclub Otweg. “Begroeid met gras is het weer een verrijking van de omgeving en blijft de baan droog en veilig. Zowel voor het onderhoud als ook de gebruikers, de schaatsers en inlineskaters, een geweldig mooi project wat mede door de bijdrage van de Fondsen gerealiseerd kon worden. IJsclub Otweg is de vier fondsen dan ook zeer erkentelijk voor haar bijdragen.”

Periodiek onderhoud

Om de accommodatie in stand te houden is periodiek onderhoud volgens de club een belangrijke pijler. Het beheren en onderhouden van de baan en het clubhuis doet IJsclub Otweg grotendeels zelf met een vrijwilligersgroep. Bij grotere projecten zoals vernieuwing van beschoeiing of het vervangen van de asfalt laag, moet het werk worden uitbesteed aan derden. De combibaan is bijvoorbeeld omringd met sloten over een lengte van circa 430 milliliter. De eerste twee zijden van de baan realiseerde IJsclub Otweg uit eigen financiële middelen, maar voor de laatste twee fasen deed de 114 jaar oude ijsclub afgelopen september een beroep op het genoemde viertal plaatselijke en regionale fondsen.

Zeven jaar

De vernieuwde combibaan accommodatie van IJsclub Otweg is volgens de club alweer 7 jaar dé plek waar winter en zomer jong en oud schaatsen en inlineskaten. “De club en de baan trekken juist in de wintermaanden veel publiciteit zodra de schaatskoorts opsteekt. Maar ook in de zomermaanden rijden op diverse avonden de skeeleraars hun rondjes. Kortom, de club is het hart van de omgeving Paddegat / Berkenweg en telt in totaal ruim 1700 enthousiaste en betrokken leden”, aldus de vereniging.