Burgemeester Spies blikt vooruit en steekt ons een hart onder de riem

Nieuws
Burgemeester Liesbeth Spies vindt het waardeloos dat we weer in een zware lockdown zitten door corona.
Burgemeester Liesbeth Spies vindt het waardeloos dat we weer in een zware lockdown zitten door corona. Foto: archief gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN - Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn heeft afgelopen week in het kader van de coronamaatregelen vooruit geblikt op de komende feestdagen en de vaccinatiecampagne. “Ik ben trots op al die mensen in de gemeente Alphen aan den Rijn die zich al meer dan anderhalf jaar lang van hun beste kant laten zien.”

“Iedereen vindt het natuurlijk waardeloos dat we nog steeds niet kunnen wat we heel graag willen. Dat geldt voor families, dat geldt voor scholen die weer slecht nieuws hebben gekregen, voor de BSO’s en dat geldt voor al die ondernemers die hun gasten niet kunnen ontvangen zoals ze dat heel graag hadden gewild”, vertelt burgemeester Spies. “En tegelijkertijd zie je ook dat iedereen een beetje zuchtend, dat wel, er het beste van wil maken.”

Mondkapjes

“Het gros van de mensen zie je met mondkapjes op lopen, de anderhalve meter weer in acht nemen en horecaondernemers die hun best doen om met de coronatoegangsbewijzen hun gasten toch nog een hele mooie ontvangst te bieden.”

Volgens Spies gaat het met de vaccinaties ‘voorzichtig de goede kant op’. “En nu komt er weer zo’n nieuwe variant, de omikronvariant, die toch laat zien dat we er nog steeds niet klaar mee zijn”, stelt Spies. 

Ik wil iedereen graag uitnodigen voor de boosterprik

“Ik wil dan ook heel graag dat iedereen zich uitgenodigd voelt om zich te laten vaccineren, want ook nu blijkt weer dat vaccineren het beste beschermt tegen ziek worden.” 

Vaccinatiegraad

Zo’n 85 procent van de bevolking van de gemeente Alphen aan den Rijn is volledig gevaccineerd. “Daar zijn we heel blij mee, maar er is nog ruimte voor verbeteringen. Ik wil iedereen graag uitnodigen voor de boosterprik, prikken zijn er genoeg en prikkers ook, dus laat je ook voor de derde keer vaccineren.” De burgemeester stelt verder dat het voor veel mensen een ‘akelige tegenvaller’ is dat ook met de feestdagen niet meer dan vier mensen per dag thuis mogen worden uitgenodigd. “Dat is natuurlijk niet met gejuich ontvangen, maar ik hoop echt dat mensen de serieuze ondertoon hebben verstaan.”