Geslaagde skeelerskills pupillen

Verenigingen
De pupillen hebben aangetoond goed te skeeleren.
De pupillen hebben aangetoond goed te skeeleren. (Foto: Dennis Rietveld )

BOSKOOP/WADDINXVEEN- Op de combibaan aan het Paddegat zijn vorige week op 5 en 7 juli de skeelerskills van de pupillen getoetst. Het gaat om de pupillen van de Boskoopse IJsclub Otweg en de Waddinxveense schaatsvereniging De Gouwe Streek.

De jongste inline-skaters konden tijdens de SkeelerSkills hun vooruitgang laten zien na de eerste trainingsweken. De onderdelen waren een start-, remproef over 27 meter, de slalom over 27 meter en een tijdrit over een hele ronde van zo’n 320 meter. Ook de junioren reden dezelfde onderdelen.

“Wat waren rijders, trainers en toeschouwers enthousiast!”, laat de vereniging weten. Deze week krijgen zo’n 100 jeugdige skaters hun diploma met daarop de gereden tijden.

Over de club

In 1908 vonden enthousiaste schaatsliefhebbers in Boskoop het een gebrek dat er daar geen ijsclub was en is IJsclub Otweg opgericht. De naam van de club komt van de zijtak van de Gouwe, Otweg geheten, waar dus de eerste ijsbaan was bij voldoende vorst. In 1953 werd er een perceel aangekocht tegenover de Berkenweg, welk tot op heden nog steeds gebruikt wordt door de ijsclub. Sinds 1 november 2014 na lang lobbyen en klussen is de nieuwe accommodatie incl. combibaan van de IJsclub Otweg officiële geopend.