Concert en lezing in Joannes de Doperkerk

Nieuws
Ook de RK-kerk H. Joannes de Doper in Boskoop is bezichtigen tijdens Open Monumentendag.
Ook de RK-kerk H. Joannes de Doper in Boskoop is bezichtigen tijdens Open Monumentendag. ((Foto: aangeleverd))

BOSKOOP - Ook de RK-kerk H. Joannes de Doper in Boskoop is te bezichtigen tijdens Open Monumentendag op zaterdag 11 september.

De kerk is te vinden aan de A.P. van Neslaan 50 en is op zaterdag 11 september open van 10.00 tot 16.00 uur. 

Door de slechte staat was restauratie van de oude RK kerk geen optie, daarom kwam er nieuwbouw op een andere locatie. De kerk is gebouwd in de opvallende stijl van de Bossche School.
“De bijzondere kerk heeft een bijzondere sfeer. Let op de muurschildering van het Hoofd van Christus in de Absis en de iconen als Kruisweg.” De Mariakapel is dagelijks open. “Dit jaar bestaat het gebouw vijftig jaar, tevens vieren wij het 155-jarig bestaan van de RK Geloofsgemeenschap in Boskoop.”

Dick de Gunst houdt tijdens de Open Monumentendag in de parochiezaal om 11.00 en 14.00 uur een lezing over de geschiedenis van de kerken in Boskoop vanaf anno 1233. Ruim tachtig foto’s en tekeningen worden vertoond.

Evelina Zelenska geeft om 12.00 en 13.30 uur een orgelconcert van een half uur. Buiten de tijden van de lezingen is in de parochiezaal de tentoonstelling 50 jaar nieuwe kerk A.P. van Neslaan te bekijken.