Legobouwer brengt bezoek aan Boskoop

Nieuws
Erwin Govaerts, de bouwer van de Lego-hefbrug, bracht een bezoek aan Boskoop.
Erwin Govaerts, de bouwer van de Lego-hefbrug, bracht een bezoek aan Boskoop. ((Foto: aangeleverd))

BOSKOOP - De bouwer van de Lego-hefbrug - Erwin Govaerts uit Terneuzen - bracht afgelopen zaterdag, op zijn verjaardag zelfs, een bezoek aan Boskoop. Om de brug zo goed mogelijk na te kunnen maken moest hij een aantal details met eigen ogen bekijken.

Als kind zijnde speelde Erwin Govaerts al veel met Lego, daarna jaren even niets, en tien jaar geleden pakte hij zijn hobby weer op. Eerst verzamelde hij sets, maar naderhand legde hij zich toch steeds meer toe op dingen zelf bouwen, het zogenoemde ‘mocs’ bouwen (Moc=My own creation).

Met een voorliefde voor grote gebouwen, zoals een binnenspeeltuin van 1.20 breed op 60 cm, grote layouts, waaronder een havengebied van bijna 4 meter breed. Alles op bouwde hij op ‘minifigure schaal’ van 1:40.

Verder heeft Erwin Govaerts een binnenvaartachtergrond, meerdere keren heeft hij door de brug gevaren richting Schiphol, toen daar de tankers met kerosine werden gelost. Ook heeft hij diverse binnenvaartschepen nagebouwd van Lego. “Hierdoor is hij waarschijnlijk de meest aangewezen persoon om de hefbrug van Boskoop na te bouwen”, aldus Iwan Vervoort.
De brug zal iets meer dan een meter hoog worden, 1.75 breed, en zal als statisch model gebouwd worden, dus niet beweegbaar, maar wel zo gedetailleerd mogelijk.

Als verrassing had Govaerts het brugdek meegenomen dat hij inmiddels al in elkaar heeft gezet. Nu gaat hij verder bouwen aan de twee brughoofden waar vervolgens de heftorens op komen.