‘Nieuwe school’ Yuverta viert opening

Nieuws
Koningin Maximá op bezoek bij Yuverta.
Koningin Maximá op bezoek bij Yuverta. Foto: aangeleverd

BOSKOOP- Het Wellantcollege, Citaverde en Helicon zijn vanaf dit schooljaar samen verder gegaan als Yuverta. Dat is gevierd met de Yuverta AANweek voor de leerlingen, studenten, cursisten en collega’s. De school deelt graag een paar hoogtepunten.

Zo kwam koningin Maximá op bezoek bij Yuverta tijdens de nationale opening van het mbo-jaar en was er een première van Yuverta The Movie. Ook ging student Robin in gesprek met programmamaker Floortje Dessing op de zogeheten Duurzame Dinsdag.

Alle 53 Yuverta-locaties zijn volgens de school feestelijk van start gegaan. Het Wellantcollege Boskoop is in de eerste schoolweek met alle leerjaren drie dagen op kamp geweest om de Yuverta AAnweek te vieren. Op YuvertaTV (YouTube) staat een filmpje.

“We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers en de regio. We zijn ‘thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier”, zo stelt de school. 

Verkennen

“Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving.”