Floreant haalt uit: 0-5 overwinning

Floreant is de competitie goed begonnen.
Floreant is de competitie goed begonnen. Foto: archief Paul Miltenburg

BOSKOOP- Floreant is de competitie goed begonnen. In de vierde klasse C wonnen de Boskopers de uitwedstrijd tegen ASW met 0-5. Voor rust kwam ASW nauwelijks over de middellijn en wist Florant ondanks een enorm overwicht slechts tweemaal te scoren.

Het werd na 21 minuten 1-0 door Timo van der Zijden en, tien minuten later, maakte Dave Maljaars de 2-0. Een domper voor Floreant was dat rechtsback Tony Warmerdam en rechtsbuiten Timo van de Zijden geblesseerd uitvielen. Mede door de warmte en het wat stroeve veld ging in de tweede helft het tempo bij Floreant naar beneden, maar maakten ze toch drie doelpunten. De 3-0 kwam van de voet van Joey Tinkhof, die alert een van de paal terugspringende bal binnenschoot en de 4-0 werd gescoord vanaf de penaltystip door aanvoerder Bart van Herk, nadat Chandeux van Herk in het strafschopgebied was gevloerd. Daarna moest ASW met tien man verder, omdat er geen wisselspelers meer voorradig waren. Mischa van Gelderen bepaalde de eindstand. Hij kreeg van de doelman van ASW de bal in de voeten aangespeeld en maakte daar dankbaar gebruik van. Op 2 oktober speelt Floreant zijn tweede wedstrijd in eigen huis tegen VV Haastrecht. De club is een titelkandidaat en won zijn eerste wedstrijd met 9-0 van Ammerstolse S.V.