Cursus voor rokers van stichting

Nieuws
Stichting Gezond Boskoop wil rokers helpen met stoppen.
Stichting Gezond Boskoop wil rokers helpen met stoppen. Foto: archief

Cursus voor rokers van stichting

BOSKOOP- Vanuit Stichting Gezond, een organisatie van waaruit alle huisartsen en hulpverleners in Boskoop samenwerken, wordt een cursus stoppen met roken aangeboden. De cursussen zijn in het pand aan de Boomgaard 215A op maandag 11 en 18 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Deze cursus is de kans voor rokers die wel eens hebben gedacht aan een leven zonder sigaret, stelt de organisatie. ‘’Meer dan 80 procent van alle rokers heeft wel eens een poging gedaan om te stoppen of denkt er over na. Ken jij alle voordelen die dit jou kan opleveren?’’ Tijdens de cursussen komen alle deelnemers bij elkaar om het proces van het stoppen met roken te bespreken. Een huisarts, praktijkondersteuner, diëtiste en fysiotherapeut begeleiden deze cursussen. 

Inhoud van cursussen

De organisatie vermeldt dat de deelnemers ervaringen kunnen delen met een groep, kunnen luisteren naar verhalen van ex-rokers en adviezen krijgen over hulpmiddelen om te stoppen met roken. De deelnemers proberen samen te stoppen en hebben volgens de organisatie steun aan elkaar. Opgeven kan bij Ingrid Lodder, POH Huisartsenpraktijk Kallan. Haar telefoonnummer is 0172-235060. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze cursus.