ARCO metaal wint OOM Awards

Nieuws
ARCO metaal heeft de OOM Awards gewonnen.
ARCO metaal heeft de OOM Awards gewonnen. Foto: aangeleverd

BOSKOOP/NAALDWIJK- ARCO metaal uit Boskoop heeft onlangs in het World Horti Center in Naaldwijk de felbegeerde OOM Award voor de regio Zuid-Holland in de wacht weten te slepen. Het is een prijs voor de actiefste (Ieer)bedrijven van Nederland die wordt uitgereikt tijdens de regiojaarvergaderingen van de Koninklijke Metaalunie. Stichting OOM is het scholingsadviesbureau van sociale partners in de metaalbewerkingssector.

Opleiding van mensen, en natuurlijk zeker van jongeren, is volgens ARCO metaal van levensbelang voor de sector. Zoals OOM het verwoordt: “Een leven lang leren en ontwikkelen is goud waard voor werknemer én bedrijf in de metaalsector. Bedrijven zoals ARCO metaal zijn onmisbaar voor het invullen van het broodnodige praktijkleren.”

Arco Molenaar, eigenaar en één van de twee praktijkopleiders van Arco metaal: “In deze sector kunnen we niet zonder opleiden. De jonge jongens en -meiden zijn letterlijk de toekomst van onze bedrijven. Daarnaast is vakmanschap een must in de metaal, het is de basis van het vak. Daarom volgt iedereen hier minimaal één opleiding of cursus per jaar en hebben we ook altijd enkele BBL’ers in opleiding. Met de nominatie voor de OOM Award zijn we dus ook heel blij. Het is een waardering voor waar we al jaren mee bezig zijn.”

Om in aanmerking te komen voor de prijs, moet je als bedrijf eerst worden genomineerd. En een nominatie krijg je niet zomaar. Er wordt gekeken naar het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid én het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Ook is een bezoek van een vakjury onderdeel van het proces.