Floreant VR1 pakt overwinning tegen Gilze

Robin van der Pompe gooit de bal in richting Marlène van den Bosch.
Robin van der Pompe gooit de bal in richting Marlène van den Bosch. Foto: Eline Bekooy

BOSKOOP- Het eerste elftal van het vrouwenteam van Floreant uit Boskoop heeft met 2-0 gewonnen van de vrouwen van Gilze, een voetbalclub uit Gilze in Noord-Brabant. De Boskopers waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. Wel voorkwam buitenspel een tegengoal van de Noord-Brabanders.

Floreant begon scherp aan de wedstrijd. In de eerste minuut resulteerde dat meteen tot een grote kans voor Naomi Seegers maar de keepster van Gilze was alert. De thuisploeg was duidelijk sterker en zette de uitploeg vast op eigen helft. In de 7de minuut slaagde de thuisploeg erin om op een voorsprong te komen. Seegers benutte een grote kans en schoot de 1-0 binnen.

Floreant bleef doorgaan met combineren en voetballen, wat veel corners opleverde voor de thuisploeg. Zo kreeg Marjolein Kalisvaart een grote kans uit een hoekschop van Iris van der Loo, maar ze schoot net over. Niet veel later kreeg Kayleigh Klos een grote kans vanaf de 16-meter die de keepster van Gilze eruit hield. Ook de rebound van Marlène van den Bosch ging niet in de touwen.

Door onoplettendheid van de thuisploeg kon Gilze er een aantal keren uitkomen en was het ook meteen raak voor de uitploeg. Gelukkig voor Floreant werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Door een fout van de keepster kon Naomi Seegers de bal onderscheppen en voor de rust de 2-0 maken.

De uitploeg kwam feller uit de kleedkamers dan de thuisploeg, maar door de goede verdediging van Floreant konden grote kansen voor de uitploeg worden voorkomen. In de 55ste minuut kwam Puck van Elsen erin voor Amber van Drunen. Daarna begon Floreant na aanmoedigingen weer te voetballen. Er was een goede kans voor Marlène van den Bosch in de 57ste minuut die de keepster van Gilze kon tegenhouden.

Uit de corners kreeg Babs Kooter een aantal kansen dat er ook niet in ging. De uitploeg begon sterker te worden gedurende tweede helft, dus moest de thuisploeg er alles aan doen om duels te blijven winnen.

Samar Vink kon nog een doelpunt van de tegenstanders tegenhouden en in de 83ste minuut kwam Eline Bekooy na een lang herstel van een blessure weer in het veld voor Iris van der Loo. Na de wissel perste Kayleigh Klos er nog een mooie kans uit, maar die ging er ook niet in.

Ondanks de mindere tweede helft waren de twee doelpunten dus goed genoeg voor een overwinning in Boskoop. Zondag speelt Floreant de uitwedstrijd tegen Olympia VR1 op Sportpark Olympia in Gouda om 14:00 uur.