Koor Die Gouwe Sanghers zoekt met spoed nieuwe dirigent

Nieuws
Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers uit Boskoop is met spoed op zoek naar een nieuwe dirigent.
Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers uit Boskoop is met spoed op zoek naar een nieuwe dirigent. ((Foto: DGS))

BOSKOOP - Regiomannenkoor ‘Die Gouwe Sanghers’ uit Boskoop heeft per 1 januari 2022 een vacature voor een dirigent (m/v) en is dus met spoed op zoek naar een nieuwe dirigent. 

De huidige dirigent Jeroen Bosman stopt per 31 december 2021 met het dirigeren van Die Gouwe Sanghers en daarmee verkeert de voortgang van DGS in zwaar weer, aldus het koor. “Het is niet uit te sluiten dat aan het bekende Boskoopse mannenkoor DGS mogelijkerwijs een einde komt.” 

Die Gouwe Sanghers bestaat 75 jaar en zingt met rond de 40 actieve leden diverse muziekstijlen, zoals het mannenkoorrepertoire, dat niet alleen uit profane muziek bestaat, maar ook moderne werken. “Naast goed presteren op muzikaal gebied wil het koor dan ook nadrukkelijk positief zichtbaar zijn in de regio.” 

De repetities zijn op de maandag van 20.00 tot 22.00 uur in ‘MFC De Plataan’ aan de Snijdelwijklaan 2 in Boskoop. Gemiddeld geeft het mannenkoor twee à drie eigen concerten per jaar, maar zingt ook op uitnodiging. Het koor bestond in 2020 75 jaar en ontvangt op 2 december tijdens een concert in het Floratheater in Boskoop de ‘Koninklijke Erepenning’, uitgereikt door burgemeester Spies. “Het is een algemeen mannenkoor, toegankelijk voor iedere man, die graag op goed niveau wil zingen en dat ook wil uitdragen. Zingen op het hoogste niveau is de doelstelling van het koor. Internationale zangontmoetingen waren en zijn hoogtepunten in het bestaan van het mannenkoor.” 

Meer informatie over het koor is te vinden op de website www.diegouwesanghers.com. Sollicitaties voorzien van CV kan men mailen naar keesvreeburg@hetnet.nl. Voor meer informatie: Kees Vreeburg, 0172-216346.