Binnenkort in Parkvilla

Uitgaan
De Ladies Night in kerstsfeer is op 18 november voor het eerst.
De Ladies Night in kerstsfeer is op 18 november voor het eerst. Foto: Parkvilla

Films

Morgen en dinsdag wordt de Parkvilla filmzaal omgetoverd tot concertzaal met de film ‘The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition’. Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden, dat wordt beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. ‘Here we are’ is een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten.

‘Mijn vader is een saucisse’ is een feel good komedie over dromen najagen en de moed die daarvoor nodig is. Wanneer Paul besluit om zijn saaie maar betrouwbare baan als bankier op te geven, valt dit bij zijn kinderen niet in goede aarde. Hun vader wil namelijk zijn droom najagen en acteur worden. Is het een burn-out? Een midlifecrisis? Met gortdroge humor en onnavolgbare logica is ‘Riders of Justice’ een nieuw absurdistisch -en toch ook leerzame en ontroerende film die onnoemelijk veel mooie recensies kreeg. Een film die je niet mag missen.

Ladies Night

De Ladies Night in kerstsfeer wordt op 18 november voor het eerst in het sfeervolle gebouw van Parkvilla gehouden en is een heerlijk shoppingavondje uit. De avond duurt van 17.00 tot 21.00 uur en er zijn vele stands met informatie en verwenartikelen op het gebied van gezonde voeding, mode en accessoires, uiterlijke verzorging, eten en drinken, woonaccessoires en creatief en hobby. De toegang is gratis. Het filmhuis vertoont deze avond een film over Céline Dion. 

Humor

The voice of love is geïnspireerd op het leven van de Canadese superster. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec uitgroeit tot één van de grootste sterren ter wereld. Filmkaarten: www.parkvilla.nl.

Theatervoorstelling

Binnenkort is het zover: Sinterklaas komt naar Nederland. Ieder jaar weer een grote happening. Aadje piraatje is ook blij en viert het Sinterklaasfeest (4+). In de verte zien ze het schip van Sinterklaas naderen en dat schip entert voor de verandering eens het schip van de piraten. Alleen Aadje is niet bang voor Sinterklaas maar de rest van de heren blijken hun tong te zijn verloren en durven pas te zingen als Sinterklaas al lang uit zicht is verdwenen. We maken mee dat Aadje van tanden wisselt, we bouwen samen met de andere piraten een piratensneeuwpop, Aadje leert lezen en we hebben last van een zware storm op zee.

Aantal verhalen

In deze interactieve vertelvoorstelling zal Ton Meijer een aantal verhalen vertellen uit het nieuwste boek en tenslotte eindigen met het Sinterklaasverhaal. Ook zingt hij verschillende Sinterklaasliedjes met de kinderen. De kinderen mogen verkleed als piraat komen, want aan het einde van de voorstelling mogen ze zelf piraten spelen. De voorstelling is inclusief limonade, wat lekkers en een heus theaterdiploma.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl. Cultuurcentrum Parkvilla is gevestigd aan de Cornelis Geellaan 2 in Alphen aan den Rijn.