Binnenkort in Parkvilla

Nieuws
Deel van een kunstwerk van een cursist.
Deel van een kunstwerk van een cursist. Foto: Parkvilla

Films

De nieuwste film Benedetta van Paul Verhoeven doet weer de nodige stof opwaaien. De internationale filmpers kwam woorden te kort op het filmfestival van Cannes. Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta zich aan bij het klooster in Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot.

The Rescue

In de film The Rescue gaat over de redding van de Thaise voetbalploeg die in 2018 vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. Het toegesnelde leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaanse Special Forces staan machteloos.

James Bond

Parkvilla vertoont de 25ste James Bond-film No Time to Die in de theaterzaal op 8 meter breed doek. James Bond heeft zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en hij leidt een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden.

Expositie cursisten

Bevlogen docente en beeldend kunstenaar Angenelle Thijssen geeft teken-, schilder- en kunstgeschiedenislessen in 1. Het thema van de afgelopen weken: een verticale fries. Een fries is een doorlopende beeldband oftewel de term voor iedere uitgebreide, verhalende voorstelling van mensen/dieren of mythologische figuren binnen een duidelijk kader. Een schilder bepaalt of de compositie naar boven is gericht (positief) of naar beneden. De kunstwerken van de Parkvilla-cursisten zijn in elk geval naar boven gericht en nog meer positief nieuws: de expositie van dit werk start is op dit moment te zien in de trapopgang van Parkvilla. Parkvilla geeft cursussen op niveau en instromen is mogelijk, mits er plaats is.

Theatercollege Schubert Recital

Totaal berooid overleed de componist Schubert, een icoon van de klassieke muziek uit de vroege negentiende eeuw, op 31-jarige leeftijd. Zijn muziek en zijn bewogen leven lenen zich perfect voor een Schubert recital en lopen als een rode draad door de theatervoorstelling van Jan-Willem Rozenboom op zondagmiddag 21 november 15.00 uur bij Parkvilla. Rozenbooms recitals zijn een lust om mee te maken en zijn te omschrijven. Zelfs wie nog niet van Schubert hield, sluit hem straks voor altijd in het hart.
Schuberts oeuvre was, zeker gezien zijn leeftijd, imposant. Bijna duizend van zijn werken zijn geteld, waaronder honderden liederen en dansen, ouvertures, strijkkwartetten, symfonieën en koorwerken. Rozenboom speelt en vertelt over, Schuberts composities die hem het meest beroeren. En waar hij, zelfs na jaren van spelen, zichzelf soms nu pas rijp voor acht. Het publiek kan luisteren naar de ingetogen Impromptus en de vermaarde Deutsche Tänze. Maar ook naar Schuberts voor piano bewerkte romantische liederen en diens extraverte Wanderer-Fantasie.

Tickets

Meer info en tickets zijn te verkijgen via de website: www.parkvilla.nl.