Jubileumfestijn bij Van der Spek

Nieuws
Op vrijdag en zaterdag wordt het naar eigen zeggen ouderwets gezellig bij tuincentrum en verswinkel Van der Spek.
Op vrijdag en zaterdag wordt het naar eigen zeggen ouderwets gezellig bij tuincentrum en verswinkel Van der Spek. Foto: aangeleverd

ZEVENHUIZEN – Kraampjes, een kinderboerderij, een springkussen en voor iedere klant gratis koffie, thee of chocomel en een broodje grillworst. Op vrijdag en zaterdag wordt het naar eigen zeggen ouderwets gezellig bij tuincentrum en verswinkel Van der Spek aan de Bredaweg 116 in Zevenhuizen. “Zo willen we onze klanten bedanken.”

De twee feestelijke dagen markeren dat Martien en Mirjam van der Spek 25 jaar geleden de zaak overnamen van Martiens ouders. Dat jaar, 1996, was ook het jaar waarin de twee in het huwelijksbootje stapten. Hierdoor is het jubileum een extra bijzonder moment om bij stil te staan. Martien: “Ik had toen nooit kunnen voorzien dat de zaak zo zou groeien. Ik ben ontzettend trots op wat we met het team hebben bereikt. Het zijn deskundige en gedreven mensen die hier elke dag met passie werken.”

Metamorfose

Het buitenterrein wordt omgetoverd tot een markt met kraampjes, leuke sfeerverlichting en een vuurkorf. Volwassenen kunnen zich laten verwennen met de kaas- en wijnproeverij of ze kunnen meedoen aan een inloopworkshop. Hierbij leer je onder begeleiding van ervaren bloemisten een ‘droogtoef’ te maken voor bijvoorbeeld de voordeur.

Ook voor kinderen zijn er activiteiten. Naast een springkussen voor de kleinsten wordt er een kinderboerderij opgezet met een ezel, een konijn, een varkentje en een alpaca. Martien: “De kinderen mogen tussen de dieren lopen en ze knuffelen en aaien.”

Met het organiseren van het festijn wil het team laten zien dat ze de klanten waarderen, of deze nou al 25 jaar (of langer) bij Van der Spek komen of nog maar net de handel van het tuincentrum en de verswinkel hebben ontdekt. Belangstellenden kunnen op de vrijdag tussen 9.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur naar het feest gaan.

Aanbiedingen

“Naast de speciale activiteiten zijn er dit weekend extra veel ‘SPEKtaculaire’ aanbiedingen. Ook is de sfeervolle kerstafdeling inmiddels geopend. Voor iedere klant ligt er daarnaast een kleine verrassing klaar bij de kassa”, aldus de de verswinkel.