Training over eenzaamheid

Nieuws
Tom in de buurt houdt deze maand en in december in Alphen aan den Rijn trainingen over het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid.
Tom in de buurt houdt deze maand en in december in Alphen aan den Rijn trainingen over het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Foto: Getty Images/iStockphoto

ALPHEN AAN DEN RIJN- Tom in de buurt houdt deze maand en in december in Alphen aan den Rijn trainingen over het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. De trainingen zijn zowel op locatie als online. “Rondom eenzaamheid en sociaal isolement heerst een taboe. Mensen komen er niet graag voor uit dat ze zich eenzaam voelen of weinig contacten hebben”, stelt de organisatie.

“Maar het voelen, erkennen en uitspreken van gevoelens van eenzaamheid geeft lucht en soms ook een opening om het proces van vereenzaming te doorbreken. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen die willen helpen zelf ook schroom en/of weerstand ervaren om eenzaamheid bespreekbaar te maken”, vervolgt Tom in de buurt.

“In deze training besteden we daarom aandacht aan dit taboe. Welke vormen van eenzaamheid zijn er? Hoe kun je eenzaamheid toch in de ogen kijken zonder het direct te willen oplossen? Je krijgt handvatten om het contact aan te gaan om je eigen gevoelens van schroom en/of weerstand te overwinnen.”

Data

Morgen van 19.00 – 21.30 uur in de Meerkoet, Meerkoetstraat 3, 2406 GA Alphen aan den Rijn.

07 december van 09.30 – 12.00 uur online

09 december van 14.30 – 17.00 uur in Buurthuis De Som, Joseph Haydnlaan 5, 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk

13 december van 09.30 – 12.00 uur in Buurthuis De Plataan Snijdelwijklaan 2 in Boskoop

16 december van 19.00 – 21.30 uur online

Vooraf aanmelden noodzakelijk is noodzakelijk via de website: www.tomindebuurt.nl/trainingeenzaamheid of door te bellen met Tom in de buurt via 088-9004567.