Padelbanen Benthuizer TennisClub zijn open

Sport
De club houdt een clinicweek voor leden en inwoners rondom Benthuizen.
De club houdt een clinicweek voor leden en inwoners rondom Benthuizen. Foto: Karen van Drimmelen

BENTHUIZEN- De nieuwe padelbanen van de Benthuizer TennisClub zijn klaar voor gebruik. De club heeft eind 2019 in samenwerking met de stichting Sport en Cultuur Benthuizen besloten om het tennispark uit te breiden met de twee banen. Voor een eerste kennismaking met de racketsport is er van 29 november tot en met 4 december een padel clinicweek onder leiding van tennis- en padeltrainer Allard Schaap op de nieuwe banen. De speciale week is niet exclusief voor leden van de club, maar ook voor inwoners uit Benthuizen en omliggende plaatsen. 

De racketsport  is volgens de club een wereldwijde rage, voortgekomen uit Mexico. “In Nederland is padel bij veel tennisverenigingen aan een enorme opmars bezig”, meent de club. Het is een sport met elementen van de tennis en squash. Je speelt het op een padelbaan van 10 bij 20 meter, met daaromheen wanden van drie meter hoog van glas en hekwerk. In het midden van de baan hangt een net om het veld in tweeën te verdelen. De puntentelling komt overeen met die van tennis, maar je speelt het doorgaans met zijn vieren. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Je gebruikt een speciaal racket en speciale ballen die net iets zachter zijn dan tennisballen.

Nieuwe sport

Vele maanden is er door de werkgroep padel, parkcommissie, padelcommissie, bestuur en de vele hierbij betrokken vrijwilligers had gewerkt, meent de club. Nu de banen af zijn hebben de leden van de club er een nieuwe sport bij gekregen. De tennis- en padelbanen hebben een kunstgras ondergrond en worden volledig met led-armaturen verlicht, waardoor alle banen praktisch het hele jaar door bespeelbaar zijn. Tijdens de clinic geeft Schaap een uur lang tips en tricks om padel te kunnen spelen. Rackets en ballen zijn aanwezig. Schoenen geschikt voor kunstgras zijn verplicht. 

Opgeven voor clinic

Als u interesse heeft in de clinic kunt u zich opgeven via de website van de club: www.benthuizertennis.club. Bij voorkeur opgeven met vier personen.