Sinterklaas brengt bezoek aan Benthuizen

Nieuws
De kinderen waren erg blij de Sint en de Pieten te zien.
De kinderen waren erg blij de Sint en de Pieten te zien. Foto: aangeleverd

BENTHUIZEN-De Sint heeft zondag Benthuizen bezocht. Sinterklaas is in alle stilte, op gepaste afstand, ontvangen door wethouder Van Velzen. De familie Van Straalen was zo vriendelijk om Sinterklaas en wethouder hiervoor de ruimte te geven. Na ontvangst stapte de Sint, Van Velzen en Hoofdpiet in de koets van koetsier Wim, van manage de Randstad.

Wim is de vaste koetsier van de Sint in Benthuizen. Met de koets is vervolgens een rondrit gemaakt door Benthuizen. De meegekomen Pieten deelden zakjes strooigoed, dat van tevoren bij Plus Verheul was opgehaald, uit aan de kinderen op de stoep. 

Compliment

De Sint en wethouder willen de inwoners van Benthuizen een compliment geven omdat iedereen zich keurig aan de regels heeft gehouden. Na de rondrit ging een aantal Pieten te fiets terug naar het Pietenhuis. De goedheiligman heeft voor de prijswinnaars van de kleurwedstrijd een paar prijzen uitgezocht bij firma Hijdra. Deze zijn na de rondrit langsgebracht bij de prijswinnaars. Sinterklaas, de Pieten en de ECB willen alle verkeersregelaars en vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt hartelijk bedanken. Sinterklaas bezocht al eerder Alphen en Boskoop. Iedereen zong mee, danste mee en genoot van het aloude volksfeest. En dat zonder enige wanklank.