Write for Rights actie in Alphen aan den Rijn

Nieuws
“Schrijf een brief, verander een leven” is de oproep van Amnesty International.
“Schrijf een brief, verander een leven” is de oproep van Amnesty International. Foto: Amnesty Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- “Schrijf een brief, verander een leven” is de oproep van Amnesty International voor de Write for Rights schrijfactie. De werkgroep Alphen aan den Rijn houdt de actie in de STA-art Galerie op zaterdag van 11.00 tot en met 15.30 uur. Burgemeester Liesbeth Spies schrijft de eerste brief, geheel volgens de traditie.

“Nadat de oude bibliotheek was afgebroken, moesten we op zoek naar een nieuwe, goed zichtbare plek voor onze actie”, vertelt Veronica Steinbach van Amnesty. “En toen viel ons oog op de STA-art Galerie.”

“We schrijven voor 10 personen wie groot onrecht is aangedaan. Zoals Zhang Zhan (China), die 4 jaar cel kreeg omdat ze de waarheid vertelde over corona. En de 16-jarige Mikita Zalatarou (Belarus), die 5 jaar jeugdgevangenis kreeg nadat hij, geheel onschuldig, was opgepakt door de oproerpolitie. Hij stond gewoon op een vriend te wachten bij een plein waar op dat moment mensen protesteerden tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen”, aldus de organisatie. 

Schrijfmappen

Er is ook een mogelijkheid om schrijfmappen mee te nemen om de brieven thuis te schrijven. Bij boekhandel Haasbeek (centrum) en het Brugwachtertje liggen schrijfmappen. STA-art galerie is gevestigd in De Aarhof.