VPTZ Aurelia bedankt vrijwilligers

Nieuws
De organisatie wil zijn vrijwilligers bedanken.
De organisatie wil zijn vrijwilligers bedanken. Foto: VPTZ Aurelia

REGIO- Vrijwillig Palliatieve Terminale Zorg Aurelia, oftewel VPTZ Aurelia, bedankt zijn vrijwilligers. “Ingezet worden bij VPTZ Aurelia vraagt van de vrijwilligers een bepaalde flexibiliteit; de zorg is vaak nu nodig, intensief en helaas vaak van korte duur. Wij zijn dankbaar voor de betrokkenheid van onze vrijwilligers.” Gisteren was de nationale dag van de vrijwilliger.

“Als je krijgt te horen dat het einde nabij is, breekt er voor iedereen een onzekere periode aan. Voor degene zelf, maar ook voor de naaste familie. Ondanks alle hulp van artsen, wijkverpleging of thuiszorg is het verzorgen van een geliefde intens: zowel emotioneel als praktisch. Dat er goed opgeleide vrijwilligers zijn die je kunnen bijstaan, is nog niet bij iedereen bekend”, vertelt de organisatie. 

Vrijwilligers

“Vanuit ons hart willen we niets liever dan zorgen voor degene die ons lief is: thuis in de vertrouwde omgeving. Hoe graag we dit ook willen, soms zijn we aan het einde van ons kunnen. Je wilt gewoon weer even een partner, dochter of vriend zijn in plaats verzorger. De vrijwilliger is er dan als het er echt omgaat.” De vrijwilligers bieden tijd, aandacht en ondersteuning bij de intensieve zorg in de laatste levensfase, meent VPTZ Aurelia.

Over de organisatie

VPTZ Aurelia biedt zorg thuis en in de zorginstelling, in Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude, Benthuizen, Boskoop en Waddinxveen. Aurelia is ontstaan op 30 maart 1998 vanuit de samenwerkende kerken in Rijnwoude. “De zorg wordt aan iedereen verleend, die op onze zorg is aangewezen en hiervoor in aanmerking wil komen.” Wilt u meer weten, zorg aanvragen of heeft u interesse om vrijwilliger te worden? Kijk dan op www.vptzaurelia.nl of neem contact op via: 06-51445726.