Nationale Naturalisatiedag: 397 nieuwe Nederlanders in de gemeente Alphen

Nieuws
Burgemeester Spies: "Gefeliciteerd Selina en alle andere nieuwe Nederlanders met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit!
Burgemeester Spies: "Gefeliciteerd Selina en alle andere nieuwe Nederlanders met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit! Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Nationale Naturalisatiedag heeft woensdag 15 december plaatsgehad. In elke gemeente worden nieuwe Nederlanders door de burgemeesters uitgenodigd en is er op feestelijke wijze aandacht voor deze belangrijke gebeurtenis. Zo ook in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Net als vorig jaar was het ook dit jaar vanwege het coronavirus niet mogelijk om een feestelijke ceremonie in de Alphense Raadzaal te houden. Om toch stil te staan bij deze bijzondere dag, nodigde burgemeester Liesbeth Spies één Alphense inwoner uit die de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen. Selina Solomon Tsegay (28) woont sinds 2015 in Nederland. Zij is hier via gezinshereniging terechtgekomen, nadat haar man een jaar eerder naar Nederland was gevlucht. Selina heeft volgens de gemeente laten zien dat ze een echte doorzetter is. Ze heeft haar inburgeringstraject met een diploma staatsexamen afgerond. Daarmee heeft ze een hoger niveau Nederlands behaald dan vereist om te kunnen inburgeren. Afgelopen zomer is ze geslaagd voor de opleiding verzorgende en ze werkt inmiddels met dementerende mensen. Spies: “De naturalisatieceremonie is de laatste stap in het inburgeringproces. Gefeliciteerd Selina en alle andere nieuwe Nederlanders met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit!” In 2021 verkregen 397 Alphense inwoners de Nederlandse nationaliteit. Het gaat om 237 volwassenen en 160 kinderen. De jongste verkreeg de Nederlandse nationaliteit op 1-jarige leeftijd en de oudste persoon op 80-jarige leeftijd. Zij zijn afkomstig uit 48 landen. De grootste groep komt uit Syrië (221), gevolgd door Eritrea (64), Marokko (20), Irak (9) en de Filippijnen (8).