Wandelend de Veenmeermin ontmoeten

Nieuws
Een wandelaar kijkt naar een van de vijf fotopanelen langs de wandelroute.
Een wandelaar kijkt naar een van de vijf fotopanelen langs de wandelroute. (Foto: Stichting Tulpenroute)

KAAG EN BRAASSEM- De stichting Tulpenroute brengt inwoners en recreanten in de gemeente Kaag en Braassem precies een jaar na de lancering van de fietsroute ‘Veenmeermin waar ben je’ een nieuwe wandelroute. Tijdens de 15 kilometer lange wandeltocht genaamd: Veenmeermin blijf je?, maken wandelaars kennis met de Veenmeermin, meent de stichting. De wandelroute gaat langs vijf op panelen geplaatste visuele verhalen.  

“De Veenmeermin duikt al eeuwenlang op in de poldersloten en in het Braassemermeer. Dit wijze waterwezen geeft raad, biedt troost in moeilijke tijden en is zeer geliefd bij de bevolking”, vertelt de stichting. “Erma Rotteveel, initiatiefneemster van de Veenmeermin-routes, fotografeerde hiervoor enkele gevonden bestaansbewijzen van de Veenmeermin. Zo vertelt ieder fotopaneel een poldersage over de relatie van de Veenmeermin met tulpen, boeren en tuinders. En wie onderweg goed oplet, kan zomaar het antwoord vinden op de vaakst gestelde vraag aan de Veenmeermin: ‘Blijf je alsjeblieft?’.”

De route

De route loopt onder meer langs het Braassemermeer en de Ringvaart, en dwars door het polderlandschap. De stichting nodigt mensen uit om ook eens voor de fietsroute ‘Veenmeermin waar ben je?’ en voor de vaarroute ‘De Tulpenroute’ te gaan. De wandelroute is gerealiseerd door Stichting De Tulpenroute met ondersteuning van provincie Zuid-Holland en Team Sportservice.

De stichting

“Stichting Tulpenroute bestaat uit vrijwilligers. Samen hebben zij zich ten doel gesteld om de om de kennis over en waardering voor de tuinbouw in Roelofarendsveen te vergroten door het vastleggen, delen en levendig houden van historische, hedendaagse en mythologische verhalen over de tuinbouw”, aldus de stichting. De stichting werkt vanuit die doelstelling onder meer aan de verdere ontwikkeling van de genoemde wandel-, fiets- en vaarroute. Iedereen die de stichting wilt steunen, kan een bijdrage leveren door voor 10 euro per jaar donateur worden. 

Zie de website over donateur worden en de stichting: www.detulpenroute.nl.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda