Waardepunten voor de Voedselbank

Nieuws
U kunt waardepunten sparen voor de Voedselbank)
U kunt waardepunten sparen voor de Voedselbank) (Foto: Aangeleverd)

ALPHEN/REGIO- Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart hebben rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toegereikt. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. De actie loopt tot en met 20 januari.

Wat 10 jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is uitgegroeid tot een grootse nationale happening. Elk jaar worden miljoenen D.E-waardepunten ingezameld. Vorig jaar is het recordaantal van bijna 100 miljoen koffiepunten gehaald, goed voor 204.000 pakken. In Alphen en omgeving was het resultaat ruim 1.500 pakken koffie.

Dit jaar kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen bij de volgende inzamelpunten: Gall&Gall en Jumbo in de Herenhof, AH in de Ridderhof, Aarhof en Nieuwkoop, Sportschool Bezemer, Primera en vishandel Sluizeman in de Baronie, Lemkes bloemen in de Atlas, Gezondheidscentrum Vitalis, Verpleeghuis Oudshoorn, Serviceflat Driehoorne en de regiobank in Ter Aar.

Aan deze koffiepuntenactie is ook gelijk de inzameling van vreemd en oud geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen gekoppeld.

Iedere Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s, stellen de verenigingen.

“Geef uw DE-koffiepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank. En kijk gelijk uw lades en kasten na voor vreemd en oud geld”, aldus de Lionsverenigingen.