Woontrend: ton-sur-ton

Huis
Ton-sur-ton betekent in het Frans ‘eenheid in kleur’.
Ton-sur-ton betekent in het Frans ‘eenheid in kleur’. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: richt je huis in volgens het minimalistische ton-sur-ton principe!

Ton-sur-ton: het is een woontrend die je de laatste tijd steeds vaker ziet terugkomen. Ton-sur-ton betekent in het Frans ‘eenheid in kleur’. Kies één kleur en laat deze in verschillende tinten in het interieur terugkomen; van de fauteuil tot aan de accessoires. De ton-sur-ton woontrend sluit door de eenheid in kleur goed aan op de minimalistische woonstijl.

Ton-sur-ton woontrend toepassen

Een voorbeeld: je koopt een mooi bankstel in kakikleur. Pas de ton-sur-ton woontrend toe door deze kleur óók terug te laten komen op de muren. Tip: wanneer je de muren behangt of schildert, is het slim om een lichtere tint te kiezen. Daardoor oogt je woonkamer een stuk ruimer. Tip: creëer een speels effect met structuurverf, o.a. verkrijgbaar bij Histor, Gamma en Verf365. 

Ton-sur-ton: spelen met tinten

Ton-sur-ton betekent zéker niet dat je alleen speelt met verschillende tinten. Je kunt ook variëren met structuren en prints. Zolang de kleuren maar binnen hetzelfde palet vallen. 

Inspiratie nodig? Wij hebben de mooiste ton-sur-ton interieurs op een rijtje gezet!


Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!