Vrijdag 14 januari extra markt in binnenstad Purmerend, winkeliers Middenbeemster sluiten aan bij warenmarkt

Algemeen
Extra markt in de binnenstad op 14 januari.
Extra markt in de binnenstad op 14 januari. (Foto: Pixabay)

PURMEREND/BEEMSTER - Een mooi gebaar naar de winkeliers in de binnenstad: Gemeente Purmerend heeft toestemming gegeven voor een extra markt in de binnenstad van Purmerend. Vrijdag 14 januari van 10.00 tot 16.00 uur kunnen de winkeliers uit de binnenstad hun producten op de kraam verkopen. Ook in Middenbeemster haken de winkeliers die dag aan, zij krijgen de mogelijkheid om een kraam te bemannen tijdens de wekelijkse warenmarkt.     

De extra markt in Purmerend is een initiatief van de BOF (Binnenstad Ondernemers Fonds) om onze lokale ondernemers een beetje lucht te geven en wat van de voorraden kwijt te raken. De gemeente gaf niet alleen toestemming maar neemt ook de kosten van de marktkramen voor haar rekening. Een mooie kans ook voor de inwoners van Purmerend om de solidariteit met onze lokale helden te tonen. Die is hard nodig. 

De markt staat los van de lopende campagne Koop Lokaal Online Purmerend, geïnitieerd door de gemeente en ondernemersverenigingen. Hierin worden de inwoners opgeroepen om tijdens de lockdown vooral ook online te kopen bij de lokale ondernemers in Beemster en Purmerend. De meeste winkels bieden hier verschillende mogelijkheden voor, waaronder via Click and Collect. 

De eerste aanzet voor de extra verkoopdag voor winkeliers in Middenbeemster komt van Beemster Ondernemer. In samenspraak met de gemeente is besloten om winkeliers de gelegenheid te bieden om van 10.00 tot 16.00 uur vanaf marktkramen te gaan verkopen.

Doe vrijdag aanstaande dus extra sociaal en koop vooral lokaal; in Purmerend en Middenbeemster.