Recherche zoekt getuigen poging overval supermarkt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

Amsterdam - Een man heeft vrijdagochtend 7 januari  met een mes geprobeerd een supermarkt te overvallen op het Mercatorplein. Er raakte niemand gewond. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 07.45 uur komt de man de winkel in lopen. Hij loopt direct richting de servicebalie en haalt een mes uit zijn jaszak. De verdachte probeert de kassalade te openen, maar dit lukt hem niet.  Hierop bedreigt de verdachte een medewerker met het mes. De medewerker weet het mes af te weren door een groot reclamebord te gebruiken. De verdachte vlucht vervolgens de winkel uit en stapt op een scooter en rijdt weg in de richting van de Hoofdweg. De medewerker raakte gelukkig niet gewond en maakt het naar omstandigheden goed. Er is niks buitgemaakt.

Signalement verdachte

Licht getinte huidskleur ongeveer 40 jaar oud, tenger postuur 1.80 tot 1.85 meter lang, zwarte muts, zwarte lange jas met dikke bontkraag, donkere broek, witte schoenen en zwarte handschoenen. 

Getuigen gezocht

De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u camerabeelden van de omgeving? Laat het ons weten via onderstaande tipformulier of telefoonnummer. Uiteraard kunt u ook anoniem contact met ons opnemen via meld misdaad anoniem.