Nieuw restaurant hoek Bierkade-Verdronkenoord

Algemeen
Joey en Fernando.
Joey en Fernando. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Je moet het maar durven. Een nieuw restaurant starten in coronatijden. Fernando Jonker van Fernando’s durft het aan. Samen met zijn horecacompagnon en vriend Joey Slot (Café Panta) gaat hij met ‘La Laconda’ een nieuw avontuur aan. De naam is herkenbaar, de plek is opvallend, want Café de Buschalte op het hoekje Verdronkenoord/Bierkade is niet de eerste locatie die opkomt als je denkt aan een uitbreiding van de succesvolle horeca-ondernemer Fernando Jonker. 

“Ik snap wat je zegt. Het is nu een traditioneel bruin café met vaste gasten. Ik woon vlakbij en elke keer als ik hier langsloop kijk ik naar dit hoekje met uitzicht over het water en denk dan: dit is gewoon een van mooiste plekje van Alkmaar! Je ziet ook dat met de horeca in de Schelphoek en het IJkgebouw in het Victoriepark er ruimte is voor nieuwe horeca aan de randen van de stad. We gaan er een mooie tent van maken met lekkere tapasgerechten. Niet alleen Spaans, maar ook Italiaans en Aziatisch. We serveren wel op z’n Spaans, want we serveren zodra een gerechtje klaar is en wachten niet om alles tegelijkertijd op tafel te zetten.”


La Laconda

De naam La Laconda is bekend, want dat is de naam van het restaurant in Heiloo waar Fernando als chef startte. “Het was het restaurant van Yassine, inmiddels eigenaar van onder meer 1480 Foodbar. Hij gaf mij de kans als beginnende chef en dat werd een toptijd. Natuurlijk heb ik hem even gevraagd wat hij van het idee vond om de naam nieuw leven in te blazen. Hij was meteen enthousiast. Het restaurant is niet groot, zo’n 80 m2 en is vergelijkbaar met Fernando’s. We zijn nu nog bezig met moodboards, maar alles gaat eruit en wordt vernieuwd. De open keuken komt achter de bar zodat de gasten contact hebben met de keuken. We willen 1 maart openen, hopelijk zijn de maatregelen dan versoepeld en hoeven we niet te starten met kartonnen meeneembakjes. Waarom ik nu een nieuwe uitdaging aanga? De crisis treft ons natuurlijk ook, maar omdat onze kosten relatief laag zijn en we een goede naam hebben opgebouwd kunnen we overleven en nu zelfs uitbreiden. We gaan weer voor kwaliteit, want dat is de enige manier om te overleven. We hebben er zin in!” 


 Volgens Fernando Jonker een van de mooiste plekjes van Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Afbeelding