Opnieuw energiebesparende subsidie voor Alkmaarders

Algemeen
Een energiebespaarbox is zo besteld.
Een energiebespaarbox is zo besteld. (Foto: rrew)

ALKMAAR - Alkmaarders kunnen € 80,- subsidie krijgen voor energiebesparende producten. Deze subsidie is nu ook beschikbaar voor huurders. 

Nu ook voor huurders

De subsidie is voor duurzame maatregelen die inwoners aan hun woning willen doen. Denk hierbij aan ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie. Ruim 5.000 huurders en 3.000 woningeigenaren kunnen voor € 80,- aan energiebesparende producten bestellen.

Wethouder Duurzaamheid Robert te Beest vindt het fantastisch dat woningeigenaren én huurders nu gebruik kunnen maken van deze vergoeding: “Iedereen heeft nu de kans om de eerste duurzame stappen te zetten. Op naar een duurzame en schone gemeente.’’

Vervolg op € 70,- waardebon

Deze subsidieregeling is een vervolg € 70,- waardebon van 2021 voor woningeigenaren. Woningeigenaren die hiervan gebruik maakten kunnen opnieuw energiebesparende producten bestellen met deze nieuwe subsidie. 

Eenvoudig te bestellen 

Er zijn twee opties om gebruik te maken van de vergoeding: bestellen via de webshop rrew.jouwbespaarbon.nl. Er is geen code nodig. Het invullen van het huisadres is voldoende. De andere optie is vergoeding aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl/rrew-alkmaar. Bewoners mogen het product al indienen als het gekocht is na 1 juni 2021. Dit kan tot en met 31 juli 2022.