Pieter Dijkman geen wethouder meer na verkiezingen

Algemeen
Wethouder Pieter Dijkman zal niet terugkeren als wethouder.
Wethouder Pieter Dijkman zal niet terugkeren als wethouder. (Foto: jan jong fotografie beeldproductie / Jan Jong)

ALKMAAR - Pieter Dijkman (62) keert na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug als wethouder. Dat liet Dijkman deze week naar buiten gebracht. Hij is acht jaar wethouder in Alkmaar geweest. Daarvoor was hij wethouder in de voormalige gemeente Graft-De Rijp.

In een bericht laat Dijkman weten: “In het kerstreces heb ik nagedacht over een nieuwe termijn als wethouder voor de VVD in Alkmaar. Na ampele overweging heb ik besloten om mij niet meer beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn als wethouder.” Het besluit geeft een dubbel gevoel. “Het was een prachtige functie altijd boeiend en dynamisch vaak complex of moeilijk wat voortdurende uitdagingen gaf. Maar het was vooral een grote eer om deze functie namens de inwoners van Alkmaar en op voordracht van mijn partij de VVD te hebben mogen vervullen. Na twee termijnen in Alkmaar en een termijn in de voormalige gemeente Graft- De Rijp is het echter tijd voor een nieuwe uitdaging wat goed is voor mij en goed voor Alkmaar. Daarmee maak ik plaats en ruimte voor nieuwe inzichten.” Wat Dijkman gaat doen is nog niet bekend, maar hij ambieert in het openbaar bestuur op lokaal, regionaal, provinciaal en landelijk niveau. 

Waardering

‘De VVD Alkmaar heeft met spijt, maar vooral waardering en respect kennis genomen van de keuze van onze fantastische wethouder Pieter Dijkman’, laat de VVD op haar website weten. ‘Pieter heeft met zijn rustige, kundige en vaak ontwapenend nuchtere bestuursstijl de gemeente Alkmaar onvoorstelbaar veel diensten bewezen.’ De partij beslist later wie Dijkman opvolgt mocht de VVD na de verkiezingen in de positie komen om weer een wethouder te mogen leveren.