DA Drogisterij van Geest sluit deuren

Algemeen
Peter en Machteld van Geest stoppen per 1 mei met de drogisterij die al 100 jaar bestaat.
Peter en Machteld van Geest stoppen per 1 mei met de drogisterij die al 100 jaar bestaat. (Foto: Privé)

Na ruim 100 jaar en vier generaties stoppen Peter en Machteld van Geest op 1 mei 2022 met hun drogisterij in De Lier.

Het is een begrip in De Lier: Drogisterij van Geest. De winkel in de Hoofstraat werd opgericht rond 1900 en groeide in de afgelopen eeuw uit van kleine kruidenierswinkel tot moderne DA-drogisterij. Geneesmiddelen, voedingssupplementen, parfumerie en cadeauartikelen… Je vindt het er allemaal. Althans; tot 1 mei 2022. Want dan sluiten Peter en Machteld van Geest de deuren van het familiebedrijf.

Het is bijna onvoorstelbaar, maar Drogisterij van Geest werd meer dan 100 jaar geleden geopend. In die tijd droegen klanten nog hoeden en kwamen zij soms zelfs met paard en wagen naar de winkel. “Ja, deze drogisterij heeft een schitterende historie”, vertelt Peter van Geest enthousiast. “Mijn oma startte destijds een kruidenierswinkel met drogisterij-waren in de Hoofdstaat. Onder leiding van mijn vader en sinds 1985 van mijn vrouw en ik, groeide het bedrijf uit tot moderne, goedlopende drogisterij. In 1992 verhuisden we van winkelpand en staken we de Hoofstraat over, naar nummer 72 waar de zaak nog altijd gevestigd is. Het is ontzettend gaaf dat deze drogisterij zo’n lange tijd bestaat. Met pijn in ons hart sluiten we op 1 mei 2022 toch de deuren. We hebben geen familie die de zaak wil voortzetten en zelf willen we graag nog iets anders ondernemen. Mocht iemand interesse hebben, dan kan die natuurlijk altijd even binnenstappen!”

Uitverkoop en besteding cadeaubonnen

In aanloop naar de sluiting zullen artikelen langzaamaan worden uitverkocht. Wie nog DA-cadeaubonnen in huis heeft, kan deze nog tot 1 mei bij Drogisterij van Geest inleveren. “De komende maanden staan we uiteraard nog voor onze klanten klaar”, vervolgt Peter. “We bedanken alle generaties Lierenaren die vaak jarenlang klant waren en waaraan wij warme herinneringen bewaren! Onze dank gaat ook uit naar alle collega’s die deel uitmaakten van ons team en er samen met ons een succes van gemaakt hebben.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding