‘Den Hoorn’ aan kop, Amazing Stroopwafels dichterbij

Algemeen
Afbeelding

De Maxima’s staan dit jaar met hun liedje ‘Den Hoorn’ opnieuw op nummer 1 in de WOS 50, maar worden bedreigd uit onverwachte hoek. Het zijn de Amazing Stroopwafels die met ‘Wild Westland’, na twee jaar op de tiende plaats, nu zijn doorgestoten naar positie 2. In ‘Wild Westland’, dat stamt uit 1991, wordt op hilarische wijze de innovatiekracht van de glastuinbouw bezongen.

Het nummer ‘Westland (Want daar wordt belicht)’ van de band D!K, dat in 2019 de ranglijst aanvoerde en vorig jaar genoegen moest nemen met ‘zilver’, is gezakt naar de derde positie. De hoogste binnenkomer, op nummer 8, is van streekband Square met ‘De Glazen Stad’, een bewerking van de hit ‘Aan de kust’ van de Zeeuwse band Bløf. Met tien noteringen in de lijst zijn de Kromme Jongens opnieuw hofleverancier van de WOS 50. 

De nieuwe ranglijst is bekendgemaakt in de uitzending van WOS Radio. Er zijn door het publiek bijna 4.000 stemmen uitgebracht. De WOS 50 omvat uitsluitend nummers die door streekartiesten zijn opgenomen of de streek als onderwerp hebben. Op WOS TV is er donderdagvond 30 december na het nieuws van 19.00 uur een uitzending onder het motto ‘WOS 50 in videoclips’. Dat is vervolgens elk uur te zien tot na het nieuws van 18.00 uur op oudejaarsdag.

Afbeelding